Ακόμη μία διεθνής προσωπικότητα αναμένεται να επισκεφτεί τη Λέσβο, μετά την Αντζελίνα Τζολί, την Σούζαν Σάραντον και τον Πάπα Φραγκίσκο, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης για το προσφυγικό.

Πρόκειται για τη βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας η οποία, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα lesvospost.com, θα επισκεφτεί το νησί τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί εκεί μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικρατέστερη ημέρα άφιξης της βασίλισσας στη Λέσβο είναι η Μεγάλη Τρίτη.

Η Ράνια είναι η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας. Γεννήθηκε στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς στις 31 Αυγούστου 1970 βρίσκεται στη λίστα με τις 10 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου. Στις δημόσιες εμφανίσεις της εστιάζει την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιορδανία – γειτονική χώρα στη Συρία- αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά, αν όχι και σοβαρότερα, προβλήματα από το προσφυγικό λόγω του συριακού εμφυλίου.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί στα εδάφη της 638,633 πρόσφυγες από τη Συρία, σε τεράστιους καταυλισμούς, ένας εκ των οποίων φιλοξενεί 79.900 άτομα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook