Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι εικοσιτέσσερις από τους οποίους στη Δαμασκό, και άλλοι 120 τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων έκανε ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμπντέλ Καρίμ Ριχάουϊ, ο οποίος δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε και ένα νέο κύμα συλλήψεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανάμεσα στους νεκρούς της πρωτεύουσας βρίσκεται και ένα παιδί.

Συνολικά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές πήραν μέρος χθες στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα από τις 15 Μαρτίου οπότε ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης κατά του προέδρου Άσαντ.

Η συνέχιση της αιματηρής καταστολής ώθησε την αντιπολίτευση να ακυρώσει το συμβούλιο Εθνικής Σωτηρίας που είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαγόταν σήμερα στη συνοικία Καμπούν της Δαμασκού.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν 14 διαδηλωτές μπροστά από το χώρο όπου επρόκειτο να γίνει, όπως δήλωσε ο Ουάλιντ αλ Μπάνι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook