Ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου οι πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Απριλίου. Οι εκδηλώσεις συμπεριελάμβαναν πασχαλινά ζυμώματα, ήθη και έθιμα του Πάσχα, κατασκευές, τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

⦁    Την Πέμπτη 21 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8), θα πραγματοποιηθεί η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, θεατρικό δρώμενο (Ανάσταση του Λαζάρου), τα μοιρολόγια της Παναγίας και απαγγελία πασχαλινών ποιημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα από την ομάδα Ζαχαροπλαστικής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινά καλαθάκια κατασκευασμένα  από την ομάδα εργοθεραπείας του Κέντρου.

Παράλληλα σε όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών

Την Τετάρτη 20-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. στα πλαίσια του προγράμματος “Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των γενεών” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ι’ ΚΕΠΑ, στο χώρο του παιδικού σταθμού, όπου μικροί και μεγάλοι θα βάψουν από κοινού αυγά με παραδοσιακό τρόπο. Θα γίνει αναφορά στο έθιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στο τσούγκρισμα.

Την Πέμπτη 21-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. στο χώρο του Κέντρου μας, θα γίνουν πασχαλινές κατασκευές, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Αλκυονίδα (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης) και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο υπηρεσιών, θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών -αναμνήσεων των Πασχαλινών εορτών.

Την Παρασκευή 22-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. θα γίνει κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων από την ομάδα χειροτεχνίας του κέντρου μας σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.

Την Μ. Πέμπτη 28-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινή εκδήλωση  στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ομιλία, αναφορά εθίμων και  στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες είναι προσφορά από την ομάδα αλληλοβοήθειας του κέντρου μας. Επίσης θα μοιραστούν πασχαλινά κουλούρια τα οποία είναι προσφορά της ίδιας ομάδας.

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη

Την     Τρίτη 19/ 4 /2016  ώρα 10:00 το πρωί τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγ.Ιωάννη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον Παιδικό Σταθμό Ντόναλτ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταφέρουν παραδόσεις με ήθη και έθιμα του  Πάσχα. 

Την Τετάρτη 20 /4 /2016 και ώρα 10:00 το πρωί τα μέλη  του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγ. Ιωάννη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο 51ο Νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταφέρουν επίσης παραδόσεις με ήθη και έθιμα του Πάσχα (έθιμο του Λαζάρου).

Πασχαλινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/4/2016 και ώρα 9.00 το πρωί, στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη με ευχέλαιο από τον π. Ανδρέα Κασσωτάκη, θα ακολουθήσει ομιλία για το Πνεύμα των ημερών και θα ακουστούν ύμνοι και ποιήματα από την χορωδία του Κέντρου για τις Άγιες μέρες που έρχονται.

Στην γιορτή θα συμμετέχουν μέλη από το Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Ηρακλείου. Θα μοιραστούν κάρτες και λαμπάδες σε όλους από την ομάδα εργοθεραπείας και γλυκίσματα από την ομάδα ζαχαροπλαστικής.

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού

1. Ομιλία στο χώρο του Τμήματος ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 21/4/2016 και ώρα 10:30 π.μ με θέμα: ” Το Πάθος του Κυρίου και εμείς ” από την κ. Σταυρούλα  Παπαδομαρκάκη, συνταξιούχο Νομικό.

2. Την Παρασκευή 22/4/2016 και ώρα 9:30 π.μ. στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Νέας Αλικαρνασσού, η ομάδα αυτογνωσίας, συναισθηματικής ανάπτυξης και ανταλλαγής απόψεων, θα πραγματοποιήσει πασχαλινή εκδήλωση με σκοπό να μοιραστούν οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους αλλά και με τα νήπια, συναισθήματα, βιώματα, εμπειρίες αλλά και να γνωρίσουν τα νήπια, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η προαναφερόμενη ομάδα θα πει τα κάλαντα του Λαζάρου και της Μεγάλης Παρασκευής στα νήπια και στην συνέχεια τα μέλη της ομάδας θα μιλήσουν για τα έθιμα του Πάσχα (για την νηστεία , το βάψιμο των κόκκινων αυγών, τα πασχαλινά τσουρέκια, κ.ά.). Στη συνέχεια, θα πλάσουν «Λαζαράκια» τα οποία θα μοιραστούν σε όλους.

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως 

Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 7 Απριλίου με ευχέλαιο στο χώρο του κέντρου αλλά και ομιλία, επίσκεψη στο Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής και συνεχίζονται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ενώ θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Δευτέρα.

 Αναλυτικότερα,  τα μέλη της χορωδίας και της ομάδας αλληλοβοήθειας του ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως, συνοδευόμενα από την κοινωνική λειτουργό και την εργοθεραπεύτρια του κέντρου, την Τρίτη 19 Απριλίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 12:30 το μεσημέρι, θα επισκεφθούν στο μοναστήρι της Παναγίας (Εισόδια της Θεοτόκου), για να κάνουν αρτοκλασία.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πασχαλινή εκδήλωση στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι ομάδες χορωδίας, θεάτρου, δημιουργικής έκφρασης και θα μοιράσουν στους παρευρισκόμενους καλαθάκια και λαμπάδες.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 09:15 το πρωί τα μέλη των ομάδων ζαχαροπλαστικής και χορωδίας θα επισκεφθούν στο Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου για να φτιάξουν μαζί με τα παιδιά τα «Λαζαράκια» και να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου. Σκοπός της δράσης είναι να βιώσουν τα μικρά παιδιά, τα ήθη, έθιμα του τόπου μας.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 10:30 το πρωί μέλη και προσωπικό του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη θα επισκεφθούν το «Γηροκομείο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου» προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί μέλη της ομάδας ζαχαροπλαστικής θα επισκεφθούν το Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου για να βάψουν μαζί με τα παιδιά, κόκκινα αυγά για το Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook