Τις θέσεις και προτάσεις του, κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης σχετικά με  την νέα κανονιστική απόφαση για τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

Οι καταστηματάρχες προτείνουν να υπάρχει το δικαίωμα σε κάθε εμπορικό κατάστημα να καταλαμβάνει περίπου 40 – 50 εκατοστά, πάνω στο πεζοδρόμιο για την τοποθέτηση εμπορευμάτων, ενώ επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα τα οποία δεν διαθέτουν καθόλου πρόσοψη με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων να μη μπορούν να κρεμάσουν τα εμπορεύματά τους.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης χαιρετίζει τη δημιουργία μιας σύγχρονης κανονιστικής περί καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων στη παλιά πόλη. Σε συνέχεια της διαβούλευσης της 11ης Απριλίου, στην οποία συμμετείχαμε, θεωρούμε ότι θα πρέπει στη νέα κανονιστική να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα: 

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι γεμάτη από εμπορικά καταστήματα που ομορφαίνουν και φωτίζουν τους δρόμους και αποτελούν πόλο έλξης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών της. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι ανάγκες τους στη νέα κανονιστική.  

Ως εκπρόσωποι των Εμπορικών καταστημάτων, προτείνουμε, να υπάρχει το δικαίωμα σε κάθε εμπορικό κατάστημα να καταλαμβάνει περίπου 40 – 50 εκατοστά ( όσο περίπου ένα σταντ με πόδι),  πάνω στο πεζοδρόμιο για την τοποθέτηση εμπορευμάτων. 

Αυτό πρέπει να γίνει διότι υπάρχουν πολλά καταστήματα τα οποία δεν διαθέτουν καθόλου πρόσοψη με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων να μη μπορούν να κρεμάσουν τα εμπορεύματα τους. Επίσης υπάρχουν πολλά εμπορεύματα τα οποία δεν μπορούν να κρεμαστούν (όπως σανδάλια,  κτλ). 

Θεωρούμε δε ότι η ζώνη κατάληψης των συγκεκριμένων χώρων  θα πρέπει να σκιαγραφηθεί όπως ακριβώς έγινε με τα τραπεζοκαθίσματα. Η παραπάνω πρόταση μπορεί να εφαρμοστεί με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί ο δακτύλιος και θα υπάρχει πεζόδρομος στην παλιά πόλη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook