"Δεν είμαστε ένα στατιστικό στοιχείο στα χέρια της κυβέρνησης, άλλα ανθρώπινες ψυχές" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πενταμηνίτες εργαζόμενοι σε κοινωφελή προγράμματα στα Χανιά, δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους για καταρχήν παράταση της σύμβασής τους από 5 σε 8 μήνες.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι για να επιλεγεί κάποιος σε αυτά τα προγράμματα πέρα από την ανεργία, που  ξεπερνά τα 3 έτη, πρέπει να πληροί και εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία είναι πενιχρά έως μηδαμινά, ενώ ζητούν την στήριξη των πολιτών στα Χανιά, στις διεκδικήσεις τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Εμείς οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα στα Χανιά , ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους από τις Περιφέρειες , τα Υπουργεία και τους Δήμους από όλη την Ελλάδα. 

Διεκδικούμε, αρχικά, παράταση της σύμβασης από 5 σε 8 μήνες, καθώς η εργασία που διεκπεραιώνουμε καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία με την απουσία μας θα υποστεί σοβαρή απορύθμιση. Μπροστά στο εργασιακό καθεστώς τον πενταμήνων, έχουμε να δηλώσουμε ότι πρόκειται για εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποκύψουν λόγω της παρατεταμένης ανεργίας.

Είναι εμπαιγμός για τους έξης λογούς:

 1) Πενιχρές οικονομικές απολαβές, οι οποίες για τους εργαζόμενους ,κάτω των 25 ετών είναι ακόμα χειρότερες. 
2) Χρόνος εργασίας ο οποίος δεν είναι αρκετός ώστε κάποιος να θεμελιώσει επίδομα ανεργίας μετά την λήξη από τον ΟΑΕΔ 
3) Μη ικανός χρόνος ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρον οι δυνατότητες των εργαζομένων, αφού μόλις   μπουν στο κλίμα της εργασίας , φτάνει το τέλος του προγράμματος. 
4)Μη μόνιμη εργασία. 

Έχουμε να δηλώσουμε, ότι δεν είμαστε ένα στατιστικό στοιχείο στα χέρια της κυβέρνησης, άλλα ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες πέρα από τις δυσκολίες που τους έχει επιφυλάξει  η ζωή έχουνε χτυπηθεί από το καθεστώς της λιτότητας  και των αντιλαϊκών πολιτικών. Είμαστε ως επί το πλείστον άτομα του μόχθου, με οικογένειες, άλλα και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιλεγεί κάποιος σε αυτά τα προγράμματα πέρα από την ανεργία, που στις δίκες μας περιπτώσεις ξεπερνά τα 3 έτη, πρέπει να πληροί και εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία είναι πενιχρά έως μηδαμινά. Παλεύουμε για ένα δικαίωμα που θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, το δικαίωμα στην εργασία. Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να πάρουν, άμεσα, ανοιχτά θέση σχετικά με τον δίκαιο αγώνα μας.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να μας συμπαρασταθεί και να δείξει έμπρακτα την υποστήριξη του, είτε μεμονωμένα είτε μέσα από τους μαζικούς φορείς του Νομού. Να δηλώσουμε έτσι για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στις δυσκολίες μπορούμε ενωμένοι να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία με κατοχυρωμένο το δικαίωμα της εργασίας για όλους μας, για να ξαναβρούμε το χαμένο μας χαμόγελο.

Πληροφορίες-προτάσεις e-mail :  [email protected]