Η Ο.Μ Οικονομολόγων Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Πέμπτη 21 Απριλίου στo Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου πολιτική εκδήλωση με  θέμα: « Το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967 και  τα γεγονότα από την διαδήλωση την πρώτη ημέρα επιβολής του πραξικοπήματος στο Ηράκλειο».

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

“Έχουν περάσει σαράντα εννιά χρόνια από το πραξικόπημα της 21 Απριλίου του 1967. Είναι χρήσιμο και επιβεβλημένο μετά την παρέλευση του απαραίτητου ιστορικού χρόνου να συζητηθούν και πάλι τα κίνητρα των πραξικοπηματιών, η σχέση τους με τα τάγματα ασφαλείας της κατοχής και ο ρόλος των ψυχροπολεμικών μηχανισμών στην τότε διεθνή συγκυρία. Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε τα γεγονότα από την πρώτη διαδήλωση κατά της χούντας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και τις πρώτες προσπάθειες οργανωμένης αντίστασης στη Κρήτη.

Η Ο.Μ Οικονομολόγων Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 21 Απριλίου  2016 και ώρα 7:30 μ.μ στo Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οδό Κορωναίου αρ. 9 ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με  θέμα: « Το πραξικόπημα της 21 Απριλίου 1967» και  τα γεγονότα από την διαδήλωση την πρώτη ημέρα επιβολής του πραξικοπήματος στο Ηράκλειο» με ομιλητές τους :

1.Ηλία Νικολακόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών. 

2.Γιώργο Νικολακάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης.

3.Μανόλς Κυριάκη, Οικονομολόγο.

4.Νίκο Λεβεντάκη, Αρχιτέκτονας.

Συντονιστής της  συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου  «Στο Κόκκινο» Βασίλης Σπυριδάκης. Αντιδικτατορικά τραγούδια θα τραγουδήσουν οι: Κριτσωτάκης, Κουτεντάκης, Σφακιανάκης. 

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook