Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για όλα όσα καταγγέλονται τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

“Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χώρο της Υγείας!!!

Αφού παραβίασαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και ευνομίας στη συγκρότηση επιτροπών εξετάσεων ιατρικών ειδικοτήτων ,

Αφού καρατόμησαν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων με πεντάλεπτες «μαϊμού» συνεντεύξεις – αξιολογήσεις ….  νέες αθλιότητες λαμβάνουν χώρα την ώρα που η Υγεία καταρρέει.  

Σύμφωνα με πολλά δίκτυα ενημέρωσης και τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από Βουλευτές και μεταξύ αυτών της Βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Εύης Χριστοφιλοπούλου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  της προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας, όσον αφορά στην πρόσληψη ιατρών για την κάλυψη θέσεων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας και Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων Νοσοκομείων, καταδεικνύεται μείζον ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας επιλογής των επιτυχόντων αυτής.

Εάν αποδειχθεί ότι ευσταθούν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας  τότε:

1. Για πολλοστή φορά η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να ασχολείται με την αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, μοναδικό μέλημά της είναι το στήσιμο πελατειακού κράτους με άθλιες μεθόδους.

2. Η Πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου και της αποστολής της, ούτε συνειδητοποιεί τις τεράστιες ευθύνες της  για την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας από την γρίπη εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής προληπτικού εμβολιασμού, ενημέρωσης του πληθυσμού και μέριμνας για να μην κλείσουν δεκάδες κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Αυτό αποτελεί τουλάχιστον εγκληματική ανικανότητα.

3. Η επιπλέον τρίμηνη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών  της προκήρυξης  προκύπτει ότι οφείλεται όχι μόνο στην ανικανότητά της αλλά κυρίως στη μεθόδευση των προσλήψεων.

4. Η χονδροειδής και πρωτόγνωρη στα χρονικά παρέμβαση στην επεξεργασία στοιχείων κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων θα επιφέρει περαιτέρω καθυστέρηση στην πρόσληψη των απαραίτητων ιατρών για τη λειτουργία των ΜΕΘ, ΜΕΝ και λοιπών Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων και τελικά στην κάλυψη των αναγκών, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, με επιπτώσεις στην αμεσότητα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και κατ’ επέκταση στην υγεία των πολιτών .

5. Έχει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αθέμιτη αποστολή των φακέλων των υποψηφίων στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη, παραβιάζοντας τον Κανονισμό Λειτουργίας του και τη νομιμότητα.

6. Οι ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πολάκη εξαντλούνται μόνο στο να επιδεικνύει έναν ιδιότυπο πολιτικό κουτσαβακισμό, περιφρονώντας προκλητικά κάθε έννοια και κανόνα αξιοκρατίας  και παραβιάζοντας ωμά την νομιμότητα.

7.  Η ενδεχόμενη αλλοίωση των στοιχείων των υποψηφίων συνιστά πράξη με βαρύτατες ποινικές ευθύνες.

8.  Επίσης, συνιστά πράξη με βαρύτατες ποινικές ευθύνες η ενδεχόμενη απόσυρση κατατεθειμένων δικαιολογητικών υποψηφίων, κάτι το οποίο εύκολα πιστοποιείται με  έλεγχο των αποδεικτικών παραλαβής που έχουν στα χέρια τους οι υπηρεσίες και οι υποψήφιοι.

9. Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δε μπορεί να κρύβεται πίσω από  τη μη υπογραφή των αποτελεσμάτων του πίνακα των επιτυχόντων. Έχει βαρύτατες ευθύνες δια παραλείψεων, όταν εκχωρεί την υποχρέωσή της για τη σύνταξη του πίνακα των επιτυχόντων, όταν επιτρέπει  την παράνομη τροποποίηση των αποτελεσμάτων από τον Αν. Υπουργό κ. Πολάκη και  την διεκπεραίωση  από το πολιτικό του γραφείο.

10.  Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα έχει επίσης  βαρύτατες ευθύνες εάν αφήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη να συγκροτήσει παράνομα την Επιτροπή Ενστάσεων γεγονός που θα αποτελέσει και νέα αντιθεσμική εκτροπή. Υποχρεούται να συγκροτήσει η ίδια νομότυπα την Επιτροπή Ενστάσεων και να ακολουθήσει κατά γράμμα τις νόμιμες διαδικασίες.

11.  Η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ δε μπορεί να προκαλεί με την αναφορά ότι «θα τοποθετηθεί μετά τις ενστάσεις των υποψηφίων». Οφείλει να δώσει τώρα πειστικές εξηγήσεις και να μην ελπίζει ότι οι ενστάσεις θα είναι σημαντικά λιγότερες από το εύρος των παραβάσεων που έγιναν καθώς για πολλούς λόγους (οικονομικούς, κοινωνικούς, απογοήτευσης κ.α.) οι αδικούμενοι δεν ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

12.  Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά αισθανόμενοι την υποχρέωση να προασπίσουν το κράτος δικαίου. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα εξετάσει σε βάθος το σύνολο των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν και θα δράσει με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να περιφρουρηθούν τα στοιχεία της διερευνώμενης υπόθεσης.

13.  Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να απαντήσει άμεσα, χωρίς το περιθώριο των 30 ημερών που του παρέχει ο κανονισμός της Βουλής, στη σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αν δεν το πράξει θα είναι καθολικά συμμέτοχος.

14.  Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι μοιραία και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες της.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook