Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, επισκέφθηκε το Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες  με επικεφαλής τον  Πρόεδρο  Μανώλη Αλιφιεράκη τον Αντιπρόεδρο Μηνά Μελισείδη κα την  υπεύθυνη εξαγωγών Εβελίνα Μπάκιντα.  Την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης υπεύθυνος για τη λειτουργία του Γραφείου Βρυξελλών της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο Γιώργος Αλεξάκης στο πλαίσιο της συνάντησης ανέφερε ότι το Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες είναι στη διάθεση των Επιμελητηρίων του νησιού για οποιαδήποτε αξιοποίηση προς την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ενώ και οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να χρησιμοποιούν το Γραφείο για τις εξωστρεφείς δράσεις τους. 

Ο Δημήτρης Ανδρούτσος, συνεργάτης της Περιφέρειας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, ενώ ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση για τη μελλοντική Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιρροή της στις Περιφέρειες και στα νησιά, όπως η Κρήτη.

Εξάλλου ο Αλέξης Χατζημπίρος, συνεργάτης της CRPM για τα νησιά, παρουσίασε διάφορα σενάρια χρηματοδοτήσεων που έχει επεξεργαστεί η CRPM προς όφελος των νησιών. Από τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πόσο αναγκαία για τα νησιά είναι η γνώση των εξελίξεων στα ευρωπαϊκά πεδία, προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πολιτικές ανάπτυξης τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook