Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας αποχαιρέτησε ο Φιντέλ Κάστρο, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, λέγοντας πως σύντομα θα πεθάνει και καλώντας τους να βοηθήσουν να παραμείνουν ζωντανές οι ιδέες του.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, στη μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνιση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ο ηγέτης της Κούβας είπε:

Σύντομα θα είμαι 90 χρονών. Σύντομα, θα είμαι όπως οι άλλοι. Η ώρα θα έρθει για όλους μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούν να αποδώσουν τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους.

Ο 89χρονος Φιντέλ Κάστρο αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματος, που φώναζαν ρυθμικά το μικρό του όνομα, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, που μετέδωσαν μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση. Φορώντας φόρμα και μιλώντας καθιστός, η φωνή του Κάστρο ήταν δυνατή αλλά ενίοτε έτρεμε, ενώ έκανε παύσεις για να ρίξει μια ματιά στο χειρόγραφο της ομιλίας του.

Στο ίδιο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι ο αδερφός του, Ραούλ Κάστρο, θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος για δεύτερη θητεία.

Εκτός από τον 84χρονο Ραούλ Κάστρο, στη θέση του θα παραμείνει και ο δεύτερος γραμματέας του κόμματος, Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Κάστρο, με την πενταετή δεύτερη θητεία του, εξασφάλισε ότι θα παραμείνει το ίδιο ισχυρός με τον πρόεδρο της χώρας, ακόμη κι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση το 2018.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook