Συνάντηση με τον βουλευτή Ηρακλείου  κ.  Ηγουμενίδη Νικόλαο είχε  ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των υποδομών αλλά και της στελέχωσης  του Κέντρου Φροντίδας ΑμεΑ του Συλλόγου  «Δικαίωμα στη Ζωή». 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του συλλόγου “Δικαίωμα στη Ζωή” κ. Σημαντηράκης Παύλος  και ο επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου κ. Κυριακάκης Ζαχαρίας.

Ακολούθησε  ξενάγηση από τον κ. Σημαντηράκη  στους  χώρους  τους οποίους παραχώρησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας  στο Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» και βρίσκονται  στο ισόγειο του υφιστάμενου διώροφου κτιρίου του Κοινοτικού Δημαρχείου του Θραψανού.

Στόχος του Κέντρου αποτελεί η καθημερινή λειτουργία  όλο το χρόνο σε δύο βάρδιες (8.00 – 16.00 & 16.00 – 21.00) με τη  φιλοξενία 40  ατόμων,  προσφέροντας τους ιατρική στήριξη, θεραπευτικές υπηρεσίες (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή), ειδική διαπαιδαγώγηση, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, ατομική και ομαδική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε  για την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης χρηματοδότησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για την πρόσληψη προσωπικού και την μόνιμη λειτουργία του Κέντρου.

Από την πλευρά του ο κος Ηγουμενίδης επεσήμανε την ανάγκη για την άμεση λειτουργία του Κέντρου και  δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθήσει το θέμα στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την  πρόσληψη προσωπικού και την άμεση λειτουργία του Κέντρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook