Μία όμορφη πασχαλινή εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία και της Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Καναβάκη.

Πασχαλινά ζυμώματα, ήθη και έθιμα του Πάσχα, κατασκευές, τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα έδωσαν μία νότα γιορτινή και σκόρπισαν χαμόγελα σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση  «Περιμένοντας το Πάσχα…έθιμα & αναμνήσεις». 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα Επικοινωνίας Γενεών: Ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων…» και κατά τη διάρκειά της, μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν «Λαζαράκια», τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου και θα αναπαράστησαν την Ανάστασή του.

Επιπλέον κατασκεύασαν ροδαρές και σταυρούς των Βαΐων, έβαψαν αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά (κρεμμυδόφυλλα) και έφτιαξαν πασχαλινές κατασκευές.

Στο μεταξύ αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8), θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, θεατρικό δρώμενο (Ανάσταση του Λαζάρου), τα μοιρολόγια της Παναγίας και απαγγελία πασχαλινών ποιημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα από την ομάδα Ζαχαροπλαστικής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινά καλαθάκια κατασκευασμένα  από την ομάδα εργοθεραπείας του Κέντρου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook