Την υψηλότερη θέση κατέκτησε η ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων στο 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαρτίου μέχρι 16 Απριλίου στην Καρδίτσα.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού κ. Νίκος Ευθυμιάδης σε επιστολή του προς την Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Χανίων κα Μαρία Παπουτσάκη αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμη κύρια Παπουτσάκη,

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά  για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας  σας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.  Η  παρουσία σας  ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών  Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές που θα τις θυμούμαστε για πολύ καιρό. Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή σας συγχαίρει, θεωρεί πολύ εξελίξιμη την Σχολική σας Χορωδία, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους, παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δύσκολο και πολυφωνικό ρεπερτόριο  και την κατατάσσει ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ.   

Κύρια Παπουτσάκη

Θέλω με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω ότι η Χορωδία σας διακρίθηκε ιδιαίτερα στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών και κατατάχθηκε στην ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να λάβει μέρος στον πολύ δύσκολο Διαγωνισμό,  που θα πραγματοποιηθεί στο NOVISAD της  Σερβίας(και φυσικά στην Ιταλία).

Δεχθείτε κύρια Παπουτσάκη τα θερμά μας συγχαρητήρια, καθώς η Χορωδία σας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, το οποίο ερμήνευσε πειθαρχημένα, με καλή άρθρωση, ομοιογένεια φωνών και σκηνική παρουσία.

Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασε το Ave dulcissima Maria του Carlo Gesualdo da Venosa,  τιμώμενου συνθέτη του Φεστιβάλ. Ήσασταν η μοναδική Χορωδία που ερμήνευσε έργο τιμώμενου συνθέτη και μάλιστα πεντάφωνο!

Άλλωστε η εικόνα της Χορωδίας σας αντικατοπτρίζει και το σπουδαίο έργο, που επιτελείται στο Σχολείο σας.

Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή.
      
Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 2 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου 2017.

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στην κυρία Γεωργία Νικολουδάκη, στα παιδιά, αλλά  και σε όλους τους συνεργάτες σας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook