Για διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρυσμα κατηγορεί τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση του ΥΠΕΘΑ για φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών σε χώρο του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων.

Στην επιστολή προς τον κ.Βάμβουκα η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε , ότι επίκειται άφιξη προσφύγων – μεταναστών στα Χανιά και ότι θα φιλοξενηθούν στο παλιό Ψυχιατρείο.

Θέλουμε  να σας υπενθυμίσουμε  ότι σε όλες μας τις συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες , είχατε διαβεβαιώσει την Ένωση Ξενοδόχων, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ότι η μόνη πιθανότητα θα ήταν να έρθουν 15 με 20 ανήλικα παιδιά στην κατασκήνωσή στον Καλαθά.

Αντιλαμβάνεστε ότι μία εξέλιξη κατά την οποία θα έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες στο παλιό Ψυχιατρείο , θα δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό μας και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλον το Νομό και όλη την Κρήτη.

Κατά την άποψή  μας είναι απαραίτητο να δηλώσετε δημόσια την αντίθεσή σας σε μία τέτοια εξέλιξη και να κάνετε οτιδήποτε ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο , συνεπικουρούμενος από όλους τους φορείς του τόπου μας,  γιατί σε άλλη περίπτωση διαγράφεται μία τουριστική περίοδος αντίστοιχη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Τουλάχιστον τώρα ας βοηθήσουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί από το προσφυγικό κύμα και όλη φυσικά τη χώρα,  μέσω του τουρισμού και την οικονομική προοπτική που ανοίγει”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook