Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής έκθεση Wine and Gourmet Japan 2016 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight. 

Η ελληνική συμμετοχή οργανώθηκε στο πλαίσιο της αποστολής στην Ιαπωνία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) υπό την αιγίδα και υποστήριξη των Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των γυναικών και την προώθηση ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στην Ιαπωνία έγινε με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο.

Την αποστολή υποστήριξαν τα Ελληνικά Επιμελητήρια, και ιδιαίτερα τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης, Λακωνίας, καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Στην έκθεση συμμετείχαν 5 εταιρείες από τα Χανιά. 

Την παρουσίαση, τον δειγματισμό και την προώθηση των προϊόντων είχε αναλάβει η εταιρεία OECON GROUP, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των εξαγωγών. Τα Ελληνικά προϊόντα ήταν λάδι, κρασί, μέλι, ξύδι, ξύδι βαλσάμικο, ελιές και προϊόντα ελιάς, σταμναγκάθι, βότανα, σαλιγκάρια, μαρμελάδες, σαπούνια από ελαιόλαδο και καλλυντικά από φυτικά προϊόντα και ελαιόλαδο. Το Ελληνικό περίπτερο τίμησαν ιδιαιτέρως οι Ιάπωνες, λάτρεις του Ελληνικού ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής και δοκίμασαν τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook