Την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί το πρώην Ψυχιατρείο στο Δήμο Χανίων, επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, επισημαίνοντας ότι, μετά και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη και ο Αναπληρωτής Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με επιστολή του ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς την απόφαση να δοθεί ο χώρος στο Δήμο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων διαπιστώνει με θετική έκπληξη ότι η Νέα Δημοκρατία επιτέλους ανακάλυψε τους Δημόσιους χώρους και τις ανάγκες της πόλης. Ξεσπαθώνει μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Υπουργείου Άμυνας που υποτίθεται υφαρπάζει τον χώρο του παλιού Ψυχιατρείου.

Από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Βουλγαράκης που, αφού θέτει αστυνομικού τύπου ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, εκφράζει το έκδηλο άγχος του μην τυχόν και στεγαστούν πρόσφυγες στα Χανιά.

Η χαρά όμως των Νεοδημοκρατών της πόλης μας κράτησε λίγο.

Επιστολή του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα, ξεκαθαρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για παραχώρηση του πρώην Ψυχιατρείου (αλλά και ανάλογων χώρων σε διάφορες περιοχές της χώρας) στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες που χρονίζουν.

Το κτιριακό συγκρότημα του πρώην Ψυχιατρείου παραχωρείται στον Δήμο και οι ένοπλες δυνάμεις θα διαμορφώσουν (με δικά τους μέσα και έξοδα) τμήμα μόνο του χώρου για ενδεχόμενες ανάγκες φιλοξενίας προσφύγων.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση ας ασχοληθεί με τα συνήθη: τις εσωκομματικές ίντριγκες στην νεολαία και στο κόμμα της.

Οι δε τοπικοί άρχοντες ας συμβάλλουν άμεσα και συντονισμένα τόσο στις ανάγκες της πόλης, όσο και στα καθήκοντα που απορρέουν από τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook