Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης “Οι Αγνοούμενοι-μια ενδιαφέρουσα ζωή” του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη, από το Σχήμα 7.

Η πρεμιέρα έλαβε χώρα στο Θεατρικό Σταθμό, στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Θεατρικών Αγώνων.

Το Σχημα 7, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Κατσικονούρη που τίμησε την παράσταση με την παρουσία του, καθώς κι όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της παράστασης.

Το ηρακλειώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία  να παρακολούθησει την παράσταση, στις 13,14 και 15 Μαϊου, στην Πειραματικη Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η παράσταση του Σχήματος 7, θα ανοίξει τα φτερά της και για την Αθήνα, από το νέο θεατρικό χειμώνα, κατόπιν παροτρύνσεως και επιθυμίας του συγγραφέα, Βασίλη Κατσικονούρη: 

“Αγαπητέ Κώστα Μεταξάκη, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε εσένα προσωπικά και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ΣΧΗΜΑ7 για την εμπειρία που μου προσφέρατε με την παράστασή σας του έργου μου Οι Αγνοούμενοι – Μια ενδιαφέρουσα ζωή.

Ευχαριστώ για την αγάπη, τη βαθιά κατανόηση και την καλλιτεχνική αρτιότητα με την οποία αναδείξατε το έργο· για τη συγκίνηση, εν τέλει, που μοιράστηκα μαζί σας και με τους θεατές το βράδυ της 17ης Απριλίου στο Θεατρικό Σταθμό στο Ηράκλειο.

Θέλω να δηλώσω σε εσένα και στους συνεργάτες σου ότι θα ήταν χαρά και τιμή μου η παράστασή σας να παρουσιαστεί και στην Αθήνα. Θα ήμουν υπερήφανος μία τόσο υψηλού επιπέδου παράσταση έργου μου να παιζόταν και στην πρωτεύουσα.

Περιμένω την απάντησή σου και ελπίζω να το θέλεις και να μπορείτε και εσείς. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας.”

Βασίλης Κατσικονούρης

Λίγα λόγια για το έργο

Στην τραγικότερη πτυχή του κυπριακού ζητήματος, τους αγνοούμενους της Κύπρου, αναφέρεται το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ‘Οι Αγνοούμενοι- μια ενδιαφέρουσα ζωή”, που επέλεξε να ανεβάσει το Σχήμα 7.

Οι αγνοούμενοι της Κύπρου όμως είναι η αφορμή. Το κείμενο ακουμπά αυτό το βαρύνουσης σημασίας ζήτημα, μ’έναν ευρύ, ανθρωπιστικό τρόπο. Αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, την αλλοτρίωση, τη μοναξιά, την αποκοπή από το ουσιώδες, την αποξένωση από την ηθική συνείδηση.

Πρόκειται για ένα έργο, άκρως ρεαλιστικό, που όμως το φυσικό , έρχεται να σμίξει με το μεταφυσικό. Το μεταφυσικό, που αντανακλά όμως τη συνείδηση, την ηθική, τις ρίζες, τη μνήμη. Κάποιοι αποφασίζουν να ζησουν μέσα σ’έναν εικονικό κόσμο, του κέρδους και των οικονομικών συμφερόντων, αγνοώντας την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό τους, αποκόπτοντας φαινομενικά τον ομφάλιο λωρο, και κάποιοι άλλοι, εμμένουν στη μνήμη, αψηφώντας το φόβο της τραγικής ύπαρξης του ανθρώπου.

Οι μεν χάνονται, αποχρωματίζονται, σβήνουν, οι δε καίγονται στον βωμό της αειμνηστης… μνήμης τους.Μέσα στην πάλη αυτών των δύο κόσμων ,οι αγνοούντες γίνονται οι αγνοούμενοι…ο καθένας απο εμας…

Σκηνοθεσία :Σοφία Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνοθέτις :Στέλλα Κουφάκη
Σκηνογραφία :Kώστας Μεταξάκης ,Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική επιμέλεια :Ελένη Στρατάκη,Σοφία Δερμιτζάκη
Μουσική σύνθεση κυπριακού τραγουδιού :΄Αγγελος Αρβανίτης
Φωτογραφίες: Δέσποινα Σολακάκη

Παίζουν :Ελένη Στρατάκη,Κώστας Μεταξάκης ,Σοφία Δερμιτζάκη

13, 14 και 15 Μαϊου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Πειραματική Σκηνή και ώρα 21:15

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook