Την Τετάρτη 20/4 συμπληρώθηκαν 102 χρόνια από την «Σφαγή του Λάντλοου» στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Στις 20 Απρίλη του 1914 η πολιτειακή εθνοφρουρά, επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα, στους απεργούς ανθρακωρύχους του Λάντλοου, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες και Κρητικοί με επικεφαλής τον Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) από την Λούτρα, που, μαζί με άλλους, δολοφονήθηκε με τον πιο άθλιο και άνανδρο τρόπο. Ένας ακόμα ήρωας της εργατικής τάξης, που ακόμη και σήμερα η μνήμη του είναι νωπή στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αμερικής.

Με αφορμή την επέτειο αυτή η γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, σε μια σεμνή τελετή κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του στη Μαρίνα του Ρεθύμνου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνεται:

Η απεργία και η εξέγερση του Λάντλοου είναι άλλη μια από τις χιλιάδες λαμπρές σελίδες του εργατικού κινήματος. Μαζί με το Σικάγο του 1886, τον Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη, την ματωμένη Πρωτομαγιά του 44 στην Καισαριανή, δείχνει ότι το εργατικό κίνημα για να έχει κατακτήσεις, να μεγαλουργεί, δεν μπορεί να σέρνεται πίσω από την εναλλαγή των κυβερνήσεων, που διαχειρίζονται τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του. Όλες οι λαμπρές του σελίδες γράφτηκαν, όταν μακριά από αυταπάτες αποφάσισε να στηριχτεί στην δύναμη της δικής του οργάνωσης και του ταξικού αγώνα κόντρα στην τάξη, που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Με αυτό το κεντρικό μήνυμα πορευόμαστε και στους αγώνες του σήμερα. Στον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, και στην απεργιακή συγκέντρωση, που φέτο θα γίνει την Κυριακή 8 Μάη, στο Δημαρχείο.

Στην μεγάλη 48ωρη γενική απεργία για να αποκρούσουμε τον νόμο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση βροντοφωνάζοντας

-ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Η μαζική, μαχητική συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες είναι η μεγαλύτερη έμπρακτη τιμή σε όλους τους ήρωες της τάξης μας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook