Είναι πιστεύω τρελό να πρέπει να καταστραφούμε ολοσχερώς για να αντιληφθούμε την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των συλλογικών επιθυμιών μας και της πραγματικότητας. Πρέπει να στηρίζουμε λοιπόν τις κυβερνητικές προσπάθειες για το κλείσιμο της αξιολόγησης, όχι γιατί όπως υποστηρίζεται θα «εκκινήσει» η μηχανή της ανάπτυξης, αλλά γιατί η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σημάνει την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, την σταθεροποίηση της κυβέρνησης και συνακόλουθα της χώρας. Όπως ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί πρέπει να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες της Ευρώπης και τους επενδυτές πως η «Ελλάδα αλλάζει τον φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε σε ενάρετο».

Τα όσα προβλέπονται στα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν, δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας ούτε στο ελάχιστο. Τα όσα χρειάζονται για να συμβεί αυτό έχουν αναφερθεί ξανά και ξανά, βάσιμα θεωρείται πως τα γνωρίζουμε όλοι. Το ότι τα γνωρίζουμε φυσικά δεν σημαίνει πως τα αποδεχόμαστε, καθώς ακόμα και σήμερα, στον έβδομο χρόνο της κρίσης, οι Έλληνες δείχνουμε να πιστεύουμε πως η επιστροφή στο παρελθόν είναι δυνατή. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, σαρωτικός με στροφή στον ρεαλισμό όπως ακούγεται, και η επιπτώσεις της νέα φοροκαταιγίδας θα είναι ένα ισχυρό τονωτικό της ρεαλιστικής στροφής που πρέπει κυβερνώντες και κυβερνώμενοι να κάνουμε. Όπως συχνά και από τη στήλη ετούτη έχει αναφερθεί, το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, η παρούσα κυβέρνηση έχει απόλυτο δίκιο όταν ισχυρίζεται πως φταίει λιγότερο. Αυτό βέβαια ούτε εξηγεί, ούτε περισσότερο δικαιολογεί το ότι ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ στον ρουσφετολογικό παλαιοκομματισμό. Ακόμα και τις προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων έβαλαν το χεράκι τους οι αθεόφοβοι…

Για να γίνει πράξη η ρήση του κ. Τσακαλώτου, πρώτη και ουσιαστικότερη προϋπόθεση είναι η επανεγκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα πρώτα μεταξύ των Ελλήνων, ώστε να δώσουμε το καλό παράδειγμα της επιστροφής των καταθέσεων που τώρα είναι στα στρώματα, του ανοίγματος των επενδυτικών σχεδίων που εδώ και χρόνια είναι παγωμένα και τέλος της αύξησης των πληρωμών σε εισφορές και φόρους. Ας μη συζητάμε για μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια που ψάχνει ο πρωθυπουργός στα πέρατα του κόσμου, καλώς να τα δεχτούμε αν έρθουν αλλά ας «ψαχτούμε» στην αυλή μας πρώτα. Υπάρχουν ήδη δρομολογημένα μεγάλα projects τα οποία αν η εμπιστοσύνη επανέλθει μπορούν να «τρέξουν» σε μικρό χρονικό διάστημα. Μόλις αυτά δρομολογηθούν, με την βοήθεια και των κοινοτικών κονδυλίων θα ξεθαρρέψουν και οι επιχειρηματίες πιάνοντας το νήμα των αναγκαίων επενδύσεων. Ταυτόχρονα θα εμπεδώνεται στον λαό πως η κρατικίστικη νοοτροπία που από τη μεταπολίτευση τα πολιτικά κόμματα του «δίδασκαν» είναι λάθος, δεν έχει θέση στον δυτικό κόσμο. Όταν ο λαός μας πραγματικά εμπεδώσει την αναγκαιότητα του επιχειρείν και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μπορεί να κερδίσει από αυτό, τότε πραγματικά θα μπούμε στον ενάρετο κύκλο. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook