Σ’ ένα καταπράσινο και ασφαλές περιβάλλον, παίζουν εδώ και μερικές μέρες οι μικροί δημότες του Ρεθύμνου, καθώς την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου, εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά που βρίσκεται στην «καρδιά» του δημοτικού κήπου της πόλης.

Η πρότυπη παιδική χαρά σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αναψυχή των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς οι χώροι που προσφέρονται στο Ρέθυμνο, στερούνται βασικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Την παιδική χαρά παρέδωσε στα χέρατων λιλιπούτειων δημοτών του Ρεθύμνου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Μαρινάκης, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή, καθώς βρίσκεται στην «καρδιά» του δημοτικού κήπου.

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών, βάσει των προτύπων που επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας, το οποίο δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την ανάδοχο εταιρεία Κ.ΠΟΛΥΜΙΛΗΣJOYMACHINE.

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά καλύπτει  συνολική  έκταση  1.200 τ.μ. και περιλαμβάνει 16 όργανα, εκ των οποίων τα 2  είναι κατάλληλα για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην παιδική χαρά διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για τα νήπια και περιμετρικός εσωτερικός διάδρομος για εύκολη πρόσβαση σε όλα τα όργανα καθώς και  ειδικά προστατευτικά δάπεδα, ενώ εξωτερικά της ξύλινης περίφραξης τοποθετήθηκαν ειδικά όργανα γυμναστικής για τους καθημερινά αθλούμενους πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook