Εξηνταπέντε χρόνια μετά τη βύθιση του πλοίου «Αθηνά», επιζήσαντες του ναυαγίου καθώς και μέλη των οικογενειών τους θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά, μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού να επιτρέψει σε ναυτική σχολή του Ισραήλ να προβεί σε υποβρύχια κινηματογράφηση του ναυαγίου, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της νησίδας Σύρνα, κοντά στην Κω.

Το «Αθηνά» τον χειμώνα του 1946 μετέφερε από την Ευρώπη στην Παλαιστίνη 785 Εβραίους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος και βυθίστηκε, λόγω θαλασσοταραχής, με αποτέλεσμα οκτώ από τους επιβαίνοντες να βρουν τον θάνατο στην προσπάθειά τους να βγουν στη στεριά. Μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων τριμελές κινηματογραφικό συνεργείο, καθώς και μερικοί από τους επιβαίνοντες στο πλοίο και μέλη των οικογενειών τους θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ναυάγιο.

Το υλικό της κινηματογράφησης του ναυαγίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου, με την εποπτεία των Λιμενικών Αρχών και εκπροσώπου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, θα γίνει ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook