Πέντε μήνες ήταν πολλοί χωρίς νίκη για τον ΑΟΧ και την κατάλληλη στιγμή οι “μπλε” με “λυτρωτή” τον Γιάννη Γκέσιο νίκησαν τη Ζάκυνθο (1-0) και πάνε να τελειώσουν την παραμονή κόντρα στον Πανελευσινιακό.

Με τον κόσμο να δίνει δυναμική παρουσία μετά από αρκετό καιρό στα Περιβόλια ο ΑΟΧ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη Ζάκυνθο, που είχε πολλές απουσίες, αλλά τελικά κατάφερε να βρει τη λύση στο 87’ με τον Γκέσιο.

Οι φιλοξενούμενοι ζόρισαν τον ΑΟΧ και τον απείλησαν αρκετέ φορές με παραβίαση της εστίας του. Στο 27΄είχαν δοκάρι με τον Ορφανίδη, στο 50’ καλή ευκαιρία με τον Ρ. Πέττα και στο 73’ απίστευτη φάση με Βοσνακίδη και Κυριακίδη.

Από την άλλη ο Παπαδόπουλος με σπουδαίες επεμβάσεις είχε αρνηθεί το γκολ σε Δεινόπαπα (64’) και Διαμαντόπουλο (86’).

Οι φάσεις του αγώνα
9’ Σουτ του Κουρέλλα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Πρίφτης.
22’ Ο Τσούτσης στην τελευταία προσπάθειά του στο παιχνίδι, καθώς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
28’ Σουτ του Ορφανίδη έξω από την περιοχή ο Πρίφτης με δυσκολία απέκρουσε, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κρολ δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά ούτως ή άλλως είχε υποδειχθεί οφσάιντ.
31’ Σουτ του Νάκα μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.
34’ Ο Δεινόπαπας βρήκε χώρο και έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε.
36’ Κόρνερ του Μασάδο ο Κρολ προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά η μπάλα πήρε ύψος και ο Παγώνης σούταρε υπό πίεση, για να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.
45’ Ο Ζέλιος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ και ο Πρίφτης απέκρουσε σε κόρνερ.
50’ Ο Κυριακίδης, που είχε προωθηθεί για μία εκτέλεση κόρνερ, γίνεται αποδέκτης της μπάλας και ελίσσεται μέσα στην περιοχή για να πασάρει στον Κρολ, που στρώνει στον Ρ. Πέττα, το σουτ του οποίου καταλήγει λίγο δίπλα από την εστία του Πρίφτη.
64’ Σέντρα του Χατζηλιάδη ο Δεινόπαπας κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Παπαδόπουλος διώχνει με το πόδι.
65’ Ο Σάντερσον έκλεψε την μπάλα από τον Ζέλιο και ο Μασάδο βρήκε χώρο για το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία.
73’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Ζάκυνθο, έπειτα από φάση διαρκείας ο Πρίφτης διώχνει αρχικά το σουτ του Βοσνακίδη και στη συνέχεια ο Μπριλάκης στη γραμμή απομακρύνει την μπάλα στο σουτ του Κυριακίδη.
74’ Ο Γκέσιος με πλάτη προς την εστία κάνει το σουτ η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
79’ Σέντρα του Ιωαννίδη κεφαλιά του Παλιάτσιου μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Παπαδόπουλος.
86’ Φάουλ του Μασάδο η μπάλα φτάνει στον Διαμαντόπουλο που από κοντά πλασάρει για να διώξει σωτήρια για τη Ζάκυνθο ο Παπαδόπουλος.
87’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μασάδο ο Καμινιώτης βρίσκει την μπάλα και ο Γκέσιος την στέλνει στα δίχτυα “σηκώνοντας” στο… πόδι τα Περιβόλια!

Διαιτητής: Μπλούνας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Νικολακάκης-Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)
4ος διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες κάρτες: Ζέλιος (66’),

Α.Ο. Χανιά (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Ιωαννίδης, Σάντερσον (74’ Παλιάτσιος), Μσάδο, Νάκας (49’ Καμινιώτης), Χατζηλιάδης, Τσούτσης (24’ λ.τρ. Δεινόπαπας), Γκέσιος.

Ζάκυνθος (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Βοσνακίδης, Καμπούρης, Κυριακίδης, Ορφανίδης, Πεχλιβανόπουλος, Ζέλιος (67’ λ.τρ. Γραικός), Ρ. Πέττας, Κουρέλλας, Κάρδαρης (63’ Μεντούρ), Κρολ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook