Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το αρμόδιο υπουργείο προωθούν την υλοποίηση σειράς έργων για την προβολή και αξιοποίηση του φυσικού κάλλους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχει δοθεί στην ανάπλαση και ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών που θα ενισχύσουν και συναφείς μορφές τουρισμού, σε σειρά περιοχών σε όλη τη χώρα:

  1. Ανάδειξη-ανάπλαση μονοπατιών γύρω από το Μικρό Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου (Περιφέρεια Πελοποννήσου-Νομός Αργολίδας)
  2. Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου (Περιφέρεια Θεσσαλίας-Νομός Μαγνησίας)
  3. Οικοτουριστικές διαδρομές Δήμου Βυτίνας (Περιφέρεια Πελοποννήσου-Νομός Αρκαδίας)
  4. Οικοτουριστικές διαδρομές Ιθάκης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Νομός Κεφαλληνίας)
  5. Οικοτουριστικές διαδρομές Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Νομός Κεφαλληνίας)
  6. Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Αστράκας-όρος Τύμφη-Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Ιωαννίνων)
  7. Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου-Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόνησης ενέργειας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Νομός Πιερίας)
  8. Ανάπλαση παραλίμνιου χώρου Δήμου Περάματος Ιωαννίνων (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Ιωαννίνων)
  9. Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής του Κάστρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Πρεβέζης)
  10. Ανάδειξη-ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση περιοχών Δήμου Κύμης Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Νομός Εύβοιας).

Τα παραπάνω έργα είναι είτε σε φάση δημοπράτησης είτε σε φάση υπογραφής σύμβασης και έναρξης εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Παράλληλα, προωθούνται δράσεις για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων κάθε περιοχής, την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δραστηριοτήτων, μέσω έργων αγροτουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, σε 17 νομούς της χώρας.

ethnos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook