Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρουσίασε το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισσάμου, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 385 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 73 μαθητές  νηπιαγωγείων.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΠΦΠΟ κ.Αγγελική Μπαρτσιώκα που παρουσίασε το πρόγραμμα, ήρθε σε άμεση επικοινωνία τόσο με τα παιδιά όσο και με τους εκπαιδευτικούς, απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις και απορίες τους σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων.

Διεξοδική αναφορά έγινε στις συνθήκες ευζωίας τόσο των δεσποζόμενων όσο και των αδέσποτων ζώων, καθώς και τη σημασία της υπεύθυνης υιοθεσίας.

Τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδραστική παρουσίαση,εν είδει παιχνιδιού, μαθαίνοντας πως να  αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και αποκομίζοντας χρήσιμες πρακτικές που  τα βοήθησαν να κατανοήσουν την ανάγκη περιορισμού των αδέσποτων ζώων και τη βοήθεια των ήδη υπαρχόντων .

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσίαση στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, όπου εντυπωσίασαν από το επίπεδο φιλοζωικής ευαισθησίας των μαθητών, αλλά και από τις  δραστηριότητες του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook