Αυξήθηκαν τα τουριστικά πακέτα που κλείστηκαν τον Μάρτιο στην Κρήτη από Γερμανούς, την ίδια ώρα που η ζήτηση για Τουρκία και Αίγυπτο συνεχίζει να μειώνεται απελπιστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του TravelTainment, που δείχνουν τις πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών πακέτων διακοπών, προς βασικούς προορισμούς για τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα η αύξηση για το Ηράκλειο ήταν μεγάλη τον Μάρτιο σημειώνοντας άνοδο 27%, μετά μάλιστα από μια υψηλή αύξηση της τάξεως του 56% των πωλήσεων τον Φεβρουάριο.

Αντίθετα, οι κρατήσεις για Ρόδο αποδυναμώθηκαν κατά 4% τον περασμένο μήνα, μετά την ισχυρή αύξηση του Φεβρουαρίου. Η Βάρνα, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, είχε μια αύξηση 45% στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων τον Μάρτιο, όπως δείχνουν τα μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις, του κορυφαίου γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου TravelTainment. Η αύξηση αυτή, ήταν συνέχεια της ανόδου του 35% τον Φεβρουάριο, τοποθετώντας το αεροδρόμιο στην 8η θέση στην κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων αεροδρομίων που επισκέπτονται  οι Γερμανοί παραθεριστές.

Εν τω μεταξύ, η Πάλμα ενίσχυσε με διαφορά την κυριαρχία της, ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού, με αύξηση 10% στις κρατήσεις, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 33% του συνόλου των κρατήσεων για την πρώτη δεκάδα αεροδρομίων τον περασμένο μήνα.

Μείωση σε Τουρκία και Αίγυπτο

Αντίθετα, η ζήτηση για την Τουρκία και την Αίγυπτο συνέχισε να μειώνεται απότομα. Η Αττάλεια, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την τουρκική Ριβιέρα, υπέστη μία τεράστια πτώση 50% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα, μετά από βαριά μείωση των τελευταίων μηνών, συμπεριλαμβανομένου της πτώσης -42% το Φεβρουάριο και -40% τον Ιανουάριο. Η μέση τιμή στις κρατήσεις για Αττάλεια, μειώθηκε κατά σχεδόν 16% τον περασμένο μήνα, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπάθησαν να τονώσουν τη ζήτηση με εκπτώσεις και μειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του TravelTainment.

Επιπλέον, οι κρατήσεις για Hurghada, το κύριο αεροδρόμιο άφιξης για διακοπές στην Αίγυπτο, μειώθηκαν κατά 31% τον περασμένο μήνα μετά από αντίστοιχη δραματική πτώση τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η ζήτηση για διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα μειώνεται συνεχώς.

Το σύστημα TravelTainment Bistro, χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Γερμανία για την πραγματοποίηση ταξιδιωτικών πακέτων διακοπών από 130 tour operators, ενώ περισσότεροι από 350 online ταξιδιωτικά γραφεία και portals χρησιμοποιούν την ιντερνετική του μηχανή κράτησης.