Μήνυμα στους Ευρωπαίους να μην διακινδυνέψουν το εγχείρημα της Ε.Ε. έστειλε από το Ανόβερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. 

Ο κ. Ομπάμα, ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε:

«Ήρθα εδώ σήμερα στην καρδιά της Ευρώπης για να σας πω ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζονται μια δυνατή, ευημερούσα, δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη. 

Μια ειρηνική, φιλελεύθερη, πλουραλιστική, ανοιχτή στις αγορές Ευρώπη που να πιστοποιεί την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ήπειρο τις τελευταίες δεκαετίες. και μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η πρόοδος θα συνεχιστεί».

Όπως είπε ο πρόεδρος Ομπάμα «Εάν η Ευρώπη αρχίζει να αμφιβάλλει για την πρόοδό της θα δυναμώσει όσους την αμφισβητούν. Η Ε.Ε. παραμένει ένα από τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής. Περισσότερα από 500 εκατομμύρια πολίτες μιλούν 24 γλώσσες από 28 χώρες σε μία Ε.Ε».    

Αναφερόμενος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κάλεσε την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ «να κάνουνε περισσότερα στο πόλεμο κατά του ISIS. Χρειαζόμαστε περισσότερα έθνη για να νικήσουμε την τρομοκρατία, για τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία. Μίλησα γι αυτό στην καγκελάριο Μέρκελ, στον πρόεδρο της Γαλλίας Φ. Ολάντ, στον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Ντ. Κάμερον και στο Ιταλό πρωθυπουργό. Οι τρομοκράτες κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να χτυπήσουν τις πόλεις μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τους σταματήσουμε».     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook