Ξεκινούν από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού. Ειδικότερα, η πρώτη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Μαΐου 2016 και αφορά την παραλαβή ηλεκτρονικών αιτήσεων για αντίγραφα οικοδομικών αδειών, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται πολλές νέες υπηρεσίες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης του κοινού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει πρώτα να έχει εγγραφεί στον δικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων, www.chania.gr, και να έχει ταυτοποιηθεί, προσκομίζοντας σε οποιαδήποτε Δημοτική Eνότητα ή στην Υ.ΔΟΜ. Χανίων, αποδεικτικό Α.Φ.Μ. και αντίγραφο ταυτότητας. 
Προκειμένου να υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα στο portal www.chania.gr του Δήμου Χανίων: 
-e-υπηρεσίες, -για πολίτες, -e-εξυπηρέτηση, -υπηρεσία δόμησης, -πολεοδομία, -αίτηση για χορήγηση αντιγράφου οικοδομικής άδειας, -αποστολή αίτησης (αφού γίνει εγγραφή) 

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος της Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Χανίων, Γεώργιος Φραγγεδάκης, επισημαίνει: 

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση σε λίγες ημέρες να θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιό μας για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού. Η πρώτη υπηρεσία, που τίθεται σε εφαρμογή είναι αυτή της ηλεκτρονικής παραλαβής αιτήσεων αντιγράφων αδειών, οι οποίες κυμαίνονται ετησίως στις 2.500. Γίνονται εύκολα αντιληπτά τα πολλαπλά οφέλη από αυτή την προσπάθεια τόσο για το εξυπηρετούμενο κοινό, όσο και για την Υπηρεσία και το περιβάλλον, αφού πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και δυνάμεων. Με αυτούς τους άξονες λειτουργούμε καθημερινά σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Χανίων, τους Μηχανικούς, το Τ.Ε.Ε. και τους πολίτες, ενώ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες και τους μηχανικούς να συμβάλλουν σ’ αυτή τη δυναμική προσπάθεια, ακολουθώντας τις προτεινόμενες οδηγίες της Υπηρεσίας μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook