Για πρώτη φορά στα 157 χρόνια της ιστορίας του, ο εμβληματικός ήχος της βρετανικής πρωτεύουσας θα είναι απών για μεγάλο χρονικό διάστημα

Κανείς -και ιδίως οι Βρετανοί- δεν μπορούν να διανοηθούν το Λονδίνο χωρίς τον ήχο από τα ρολόγια του Μπιγκ Μπεν. Και αυτό όντως είναι ένα από τα στοιχεία που είναι πλέον εγγεγραμμένο στο DNA της πόλης, καθώς επί 157 χρόνια χαρακτηρίζει οτιδήποτε μπορεί να ονομαστεί βρετανικό.

Όμως στις αρχές της επόμενης χρονιάς, το Μπιγκ Μπεν θα σωπάσει για την -μόλις- τρίτη φορά στην ιστορία του. Και αυτή τη φορά θα σωπάσει για τα καλά, αφού οι εργασίες συντήρησης στον Elizabeth Tower θα κρατήσουν για αρκετούς μήνες ίσως και χρόνια. Ενώ ο ήχος από το ρολόι θα λείψει από την πόλη για αρκετούς μήνες. 

Τα έργα που έχουν εξαγγελθεί στο πιο χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης θα κοστίζουν περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, και περιλαμβάνουν έργα συντήρησης σε όλο το κτίριο του πύργου, την ενσωμάτωση ενός ανσασέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και την εγκατάσταση τουαλέτας στην κορυφή του πύργου. 

Ο ίδιος ο πύργος είχε παρουσιάσει τις τελευταίες δεκαετίες σημαντικά προβλήματα από την διάβρωση, κάτι που απαιτούσε άμεση επέμβαση για να μην υπάρξουν σοβαρότερες επιπτώσεις.

Σε ότι αφορά το ρολόι θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, καθώς έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια που έχει να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως είναι φυσικό υπάρχουν ανησυχίες ότι το ρολόι θα έχει υποστεί μεγάλες φθορές που μπορεί να μην λειτουργήσει ξανά όπως ήταν μέχρι σήμερα, αν και οι συντηρητές ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να του ξαναδώσουν ζωή, έστω και αν χρειαστεί να σιωπήσει για αρκετούς μήνες.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook