Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε οτι οι κοινωνίες αναπτύσσονται – προοδεύουν και ευημερούν όταν υιοθετούν καινοτόμες λύσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Σε αυτά τα πλαίσια σήμερα 27-4-2016 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου ¨Μπουντουράκης¨στις Βρύσσες Αποκορώνου (όπως είχε προαναγγελθεί) επίδειξη επεξεργασίας υγρών αποβλήτων ελαιουργείων (κατσίγαρος) σε κανονική κλίμακα ανά μονάδα ηλεκτρόλυσης.

Η επίδειξη διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ενώπιον θεσμικών εκπροσώπων και τεχνικού κλιμακίου της αντιπεριφέρειας Χανίων καθώς και πλήθους ενδιαφερομένων, ενώπιον των οποίων τα υγρά απόβλητα μετατράπηκαν σε καθαρό νερό.

Κατόπιν της επίδειξης ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία αναλύθηκε λεπτομερώς η μεθοδολογία και η σκοπιμότητα της επένδυσης καθώς επίσης απαντήθηκαν στους παριστάμενους τα όποια ερωτήματα ετέθησαν.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν όσον αφορά την αναγκαιότητα της επένδυσης, με κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά την επιλογή του σημείου χωροθέτησης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook