Μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, που ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων, ακολούθησε η παραίτηση και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Περάκη, παρόλο που δεν ζητήθηκε, όπως αναφέρει ο ίδιος στην δήλωση παραίτησης.

Μάλιστα ο κ.Περάκης εκτός απο την αυτοκριτική του, ασκεί και σκληρή κριτική στην στάση που τήρησαν δημοτικοί σύμβουλοι κάνοντας λόγο, ουσιαστικά, για έλλειψη συνεργασίας και μη σεβασμού των αντίθετων απόψεων.

Τι γράφει στην επιστολή του ο κ.Περάκης

«Πριν από είκοσι μήνες ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια, για άλλη μία φορά, όπως και τα μέλη του Σώματος, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με δημοκρατικές διαδικασίες, ειλικρινή σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις, διαφάνεια και πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας.

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος στόχος, παρά την προσπάθειά μου, δεν επιτεύχθηκε επαρκώς και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί.

Παράλληλα, όμως, οφείλω να επισημάνω την πεποίθησή μου ότι ο εν λόγω στόχος δεν θα επιτευχθεί ούτε στο μέλλον, αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λειτουργήσουν με διαφορετικό πνεύμα, διάθεση συνεργασίας και αντίληψη σεβασμού της αντίθετης άποψης στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Χθες, ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των Αντιδημάρχων, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ζητήσει και τις παραιτήσεις των Προέδρων και των Αντιπροέδρων των Δημοτικών Οργανισμών και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δήμου Χανίων.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής κρίνω επιβεβλημένο, αν και δεν μου ζητήθηκε, για λόγους ηθικής τάξεως και ισότιμης αντιμετώπισης των μελών της δημοτικής μας παράταξης από τις όποιες επιλογές του Δημάρχου Χανίων, να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου.

Παραμένω ενεργό μέλος της δημοτικής μας ομάδας και επιθυμώ να συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά, ως δημοτικός σύμβουλος, με όλες μου τις δυνάμεις, για να τιμήσω στο ακέραιο τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους».

Δείτε την επιστολή παραίτησης του κ.Περάκη.