Τον φετινό Χειμώνα οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη ήταν μειωμένες απο 50% έως και 70% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, έδωσε στην δημοσιότητα τα βροχομετρικά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που εποπτεύει για το υδρολογικό έτος Σεπτέμβριος 2015- Μάρτιος 2016. 

Η αξιολόγηση των δεδομένων, από 32 σταθμούς, κατέδειξε ότι κατά το τρέχον έτος η βροχόπτωση στην Κρήτη εμφανίζει σημαντική μείωση.

Συνοπτικά: α) σε σύγκριση με το μέσο όρο της πενταετίας 2010-2015 η μείωση στον Ψηλορείτη – περιοχή νομού Ρεθύμνης είναι της τάξης από 30% έως 50%, στη δυτική Κρήτη, κεντρικό Ηράκλειο και Λασιθιώτικα όρη της τάξης 50% έως 60% και στην περιοχή της Σητείας- Ζάκρου από 60% έως 70%.
 
β) σε σύγκριση με το προηγούμενο υδρολογικό έτος (Σεπτέμβριος 2014- Μάρτιος 2015) η μείωση σε όλη την Κρήτη είναι της τάξης 50% έως 70% με εξαίρεση τον Ψηλορείτη που είναι της τάξης 30% έως 50%.

Συνίσταται σε όλους τους χρήστες νερού να εφαρμόσουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες επιπτώσεις. 

Η αξιολόγηση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και η συλλογή των στοιχείων από τον κ.  Μ. Τζορμπατζάκη Τεχνικό της Διεύθυνσης Υδάτων 

Δείτε τα γραφήματα για κάθε μετεωρολογικό σταθμό (κάνοντας κλικ στις εικόνες μεγαλώνουν)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook