Την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής και την ανικανότητα της να διαχειριστεί ακόμα και τα καθημερινά ζητήματα των Χανίων εδώ και 20 μήνες, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, που ξαφνικά χθες το μεσημέρι «πήρε τα κεφάλια» των αντιδημάρχων του. 

Χαρακτηριστικό μάλιστα, είναι αυτό που αναφέρει στην δήλωσή του, ότι έκρινε «την κίνηση επιβεβλημένη», δηλαδή, με απλά λόγια λέει και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο δήμος δεν πάει καλά, αφού προέβη σε μία κίνηση αλλαγής προσώπων πριν από τα 2,5 χρόνια, που ο ίδιος είχε ανακοινώσει στην αρχή της θητείας του.

Τι όμως οδήγησε τον Δήμαρχο να πάρει αυτή την απόφαση; 

Η ανικανότητα των προσώπων, η δική του ανεπάρκεια να διοικήσει την ομάδα του, μήπως και τα δύο ή τίποτε από όλα αυτά;

Είναι σίγουρο ότι ενώ η δημοτική αρχή ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, με ένα δυνατό πρόγραμμα με πολλές υποσχέσεις και την εκτίμηση και τη στήριξη της χανιώτικης κοινωνίας, στην πορεία δεν υλοποίησε τίποτε από όσα είχε πει, φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και την καθημερινότητα και το κυριότερο λειτούργησε χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα και στρατηγική και φάνηκε να κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και μόνο.

Ακόμα όμως και αυτές οι κινήσεις γύρισαν μπούμερανγκ και μπορούμε να θυμηθούμε χαρακτηριστικά το ποσό των 5 εκ ευρώ που θα έδινε ο Γ. Σταθάκης για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς – έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν έχει γίνει τίποτα – αλλά και την άστοχη και με πολλά σκοτεινά σημεία αγορά του πανάκριβου ακινήτου στην οδό Τζανακάκη για να γίνει η νέα βιβλιοθήκη.

Το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»

Αυτή λοιπόν η κίνηση του Τάσου Βάμβουκα δείχνει ένα πράγμα: ότι η δημοτική αρχή πάσχει και μάλιστα όπως λέει ο λαός μας το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». 

Και αυτό γιατί δεν γίνεται ανάμεσα σε 9 αντιδημάρχους να μην ήταν έστω ένας ικανός για να τον κρατήσει στη θέση του. 

Ο ριζικός ανασχηματισμός δείχνει ότι ο Δήμαρχος είχε χάσει τον έλεγχο. Αυτό ακούγεται πολύ καιρό τώρα, οι συνεργάτες του, του ασκούν κριτική για την αναποφασιστικότητα του, φαίνεται να μην τον υπολογίζουν, ήδη θυμίζουμε οτι αρκετοί έχουν παραιτηθεί αλλά και αυτό φάνηκε και πρόσφατα, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας για το θέμα της ναυαγοσωστικής προστασίας που δεν υπήρξε απαρτία ούτε από τα μέλη της δημοτικής ομάδας για να ψηφιστεί ένα τόσο σημαντικό θέμα, που είχε ήδη καθυστερήσει.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ και που θα αποδείξει όλα τα παραπάνω είναι το εξής: Ο Δήμαρχος θα επιλέξει νέα πρόσωπα για τις θέσεις των αντιδημάρχων και των δημοτικών επιχειρήσεων ή απλά θα ανακατέψει την τράπουλα; 

Αν επιλέξει το πρώτο θα σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν ήταν ικανά. Αν επιλέξει το δεύτερο θα σημαίνει ότι τα πρόσωπα δεν ταίριαζαν στη θέση που τους είχε δώσει. 

Αν όμως βάλει τα ίδια πρόσωπα σε άλλες θέσεις, πώς ξέρει ότι θα είναι επαρκή από το νέο τους πόστο και ότι θα τα καταφέρουν;

Το βασικότερο όλων είναι ο ίδιος να αλλάξει στάση, να γίνει πιο αποφασιστικός και να κατανοήσει ότι για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις πρώτα αβγά.

Το μέλλον θα δείξει και είναι και κοντά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook