Ανατροπή στα προγνωστικά δεδομένα του καιρού προκαλούν τα νεότερα και περισσότερο ασφαλή δεδομένα των ατμοσφαιρικών μοντέλων για τις επόμενες ημέρες.  

Είναι γεγονός  ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις έχουν μεγάλη αβεβαιότητα και  πολλές φορές μας οδηγούν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις στην πρόγνωση του καιρού και οφείλουμε να ζητήσουμε μία συγνώμη από το κοινό αν προκαλέσαμε κάποια ανησυχία από τις όχι και τόσο ευχάριστες καιρικές προβλέψεις για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο καιρός των επόμενων ημερών μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να είναι πολύ καλός  σε ολόκληρη την Κρήτη.

ο Βαρομετρικό χαμηλό που αρχικά προβλέπονταν να προκαλέσει ενισχυμένους Νοτιάδες, σημαντική  αύξηση της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης , διέρχεται τελικά νότια της Κρήτης αρκετά εξασθενημένο με αποτέλεσμα να διατηρηθούν καλές καιρικές συνθήκες.  Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών έχει ως ακολούθως :
 
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν από τις απογευματινές ώρες.
Ο άνεμος από Α- ΝΑ  διευθύνσεις αρχικά 3 – 4 Μποφώρ ενώ αργότερα αναμένεται να ενισχυθεί πρόσκαιρα στα  5 – 6 Μποφώρ στα Βόρεια της Κρήτης και στις νοτιοδυτικές περιοχές του Ν. Χανίων.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25⁰ C (υψηλότερη  1 έως και 2⁰ C θα είναι η μέγιστη τιμή σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Κρήτης).
 
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις.
Οι άνεμοι εμφανίζονται αρκετά διαφοροποιημένοι από το Δυτικό έως το Ανατολικό άκρο της Κρήτης.
 Στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης  (Ηράκλειο – Λασίθι) διατηρούνται από ΝΑ διευθύνσεις με εντάσεις 3 – 4 Μποφώρ, από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Στις δυτικές περιοχές της Κρήτης ( Ρέθυμνο – Χανιά) οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με εντάσεις στα 3 – 4 Μποφώρ, εξαίρεση αποτελούν οι δυτικές περιοχές του Ν. Χανίων όπου η ένταση των ανέμων θα φθάνει στα 5 – 6 Μποφώρ, γενικά οι άνεμοι εξασθενούν από τις βραδινές ώρες.
Στη νότια Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση στα 3 – 4 Μποφώρ (τοπικά έως και 5 Μποφώρ), από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Βόρειους  με ασθενείς εντάσεις , εξαίρεση πιθανά θα αποτελέσουν κάποιες περιοχές νότια του Ρεθύμνου όπου οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στα  5 και κατά τόπους έως και τα 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Κρήτη από 14 έως 23⁰ C, ενώ στην ανατολική θα είναι λίγο υψηλότερη από 15 έως 25⁰ C.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πολύ καλός καιρός με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση του πιο πυκνές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (κατά τόπους έως και τα 4 Μποφώρ). Από τις βραδινές ώρες αναμένεται να στραφούν και πάλι από Α – ΝΑ διευθύνσεις χωρίς όμως να ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα από 14⁰ C η ελάχιστη τις πρωινές ώρες και στους 23⁰C η μέγιστη το μεσημέρι.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία αυξημένων νεφώσεων (αισιόδοξο είναι το γεγονός, με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα, ότι εμφανίζεται μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές),  με Νότιους ανέμους (από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά), ενώ  η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.
 
Θερμές Ευχές για Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και Υγεία, Ευτυχία και Ειρήνη σε όλο τον Κόσμο.


 
Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook