Η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης για το προσφυγικό επεσήμανε μιλώντας σήμερα 28/04/2016 ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού κατήγγειλε την επιθετική πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ζήτησε την άμεση εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τις επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία των παράνομων μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τον παρευρισκόμενο στη συζήτηση Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής F. Timmermans την άμεση μετεγκατάσταση 6000 προσφύγων μηνιαίως από Ελλάδα προς τις χώρες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της υποχρέωσης των κρατών-μελών της Ένωσης να πραγματοποιήσουν τις 66.400 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι έχει «πει επανειλημμένα σ’ αυτή την αίθουσα ότι η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης στο προσφυγικό. Είναι μέρος του προβλήματος γιατί ενισχύει με όπλα τους τζιχαντιστές του Νταές και έτσι συντηρεί τον πόλεμο στη Συρία που αυξάνει τις προσφυγικές ροές. Είναι μέρος του προβλήματος η Τουρκία γιατί ενισχύει οικονομικά τους τζιχαντιστές αφού επιτρέπει το λαθρεμπόριο πετρελαίου που κάνουν μέσω Τουρκίας. Είναι μέρος του προβλήματος η Τουρκία γιατί υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα» και γεμίζει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Τουρκία λοιπόν συνεχίζει τους εκβιασμούς. Απαιτεί 6 δις ευρώ για το προσφυγικό, καθώς επίσης και κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. πλημμυρίζοντας τις χώρες της με χιλιάδες νέους μετανάστες. Και όλα αυτά ενώ η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει κατά κόρον τον Ελληνικό εναέριο χώρο, δημιουργεί γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, συνεχίζει το casus belli κατά της Ελλάδας και κατέχει παράνομα το 37% του Κυπριακού εδάφους.»

Ακολούθως ο Νότης Μαριάς είπε: «Η Ελλάδα στην  οποία έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 54.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες δεν αντέχει άλλο. Πρέπει να αρχίσει επιτέλους η εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις των παράνομων μεταναστών. Ταυτόχρονα τα μέλη της Ένωσης πρέπει έμπρακτα να αποδείξουν την αλληλεγγύη τους εφαρμόζοντας στην πράξη τις 66.400 μετεγκαταστάσεις προσφύγων από Ελλάδα στα εδάφη τους.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κύριε Timmermans η πρόταση Αβραμόπουλου για 6.000 μετεγκαταστάσεις το μήνα πρέπει επιτέλους να λάβει σάρκα και οστά. Ομοίως πρέπει να αρχίσει η καταβολή κονδυλίων στην Ελλάδα για το προσφυγικό. Τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα είναι ψίχουλα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook