Η Μαρία Μαρκαντωνάκη πήρε το… βάπτισμα του πυρός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και είχε εξαιρετική παρουσία.

Η νεαρή αθλήτρια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων κατέλαβε την 6η θέση, έπειτα από εντυπωσιακή πορεία.

Η ενημέρωση της ΑΛΞ Χανίων για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν με μεγαλύτερη αυτή στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών. Η Μαρία Χαλδαίου προσγείωσε… ανώμαλα την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και μετά την επική πρόκριση στο Ρίο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η επιτυχία της Χαλδαίου, μάλιστα είναι  μεγάλη, καθώς η Κατερίνα σε όσες διοργανώσεις είχε συμμετάσχει από το 2011 είχε κατακτήσει και τον τίτλο!

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με τη Μαρία Μαρκαντωνάκη στο Ατομικό του Ξίφους Ασκήσεως Γυναικών. Η Μαρία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη «μεγάλη» κατηγορία έχοντας αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής μετά την τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών τον περασμένο Μάρτιο στα Χανιά.  Σε μια εξαιρετική πορεία με τέσσερις νίκες και μια ήττα στους ομίλους μπήκε στη δεκαεξάδα. Στο πρώτο νοκάουτ κέρδισε την Καφάση του ΟΞΙΦ με 15-   7 και εξασφάλισε μια θέση στην οκτάδα.

Στον προημιτελικό αντιμετώπισε την κατοπινή Πρωταθλήτρια Χαλδαίου από την οποία έχασε με 15 – 7 καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση.

Παράλληλα μεγάλες εμφανίσεις και σπουδαία πρωτιά κατέκτησε και η Δέσποινα Γεωγιάδου στη Σπάθη Γυναικών, η οποία κέρδισε στον τελικό την φορμαρισμένη Γκουντούρα.

Από εκεί και πέρα τα φαβορί επικράτησαν καθώς οι Τσουρούτας και Κοντοχριστόπουλος κέρδισαν ακόμα έναν Πανελλήνιο τίτλο!

Σπάθη ΑΝΔΡΕΣ: Τσουρούτας/Ολυμπιακός (15/13 στον τελικό τον Μπούκα/Αθην.Λέσχη, 3οι.Καλομοίρης/ΑΕΚ & Σαρρής Ι./ΠΓΣ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Γεωργιάδου/ΠΑΟ (15/10 στον τελικό την Γκουντούρα/ΑΕΚ), 3ες.Παϊζη/Αθην.Λέσχη & Χούρι/ΑΕΚ.

Ξίφος Ασκήσεως: ΑΝΔΡΕΣ: Κοντοχριστόπουλος/ΑΟΞ Αιγάλεω 15/3 στον τελικό τον Τεληπορανίδη/ΜΑ Κορδελιού), 3οι.Καυτανάκης/ΑΟΞ Αιγάλεω, Σούλιος/ΑΟΞ Αιγάλεω.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Χαλδαίου/ΑΟΞ Αιγάλεω (15/13 την Κοντοχριστοπούλου/ΑΟΞ Αιγάλεω), 3ες.Κονταρέλη/ΠΓΣ & Παπαδοπούλου/ΟΞΙΦ.

Στα ομαδικά πανελληνιονίκες (σύλλογοι) Ανδρών/Γυναικών αναδείχθηκαν :

Στη σπάθη Ανδρών: Πανελλήνιος ΓΣ (Σαρρής Ε., & Ι.,Αθανασιάδης, Δούκας) 45/40 στον τελικό τον Κωστέα-Γείτονα, 3η θέση : Αθην.Λέσχη.

Στη σπάθη Γυναικών: ΑΕΚ (Γκιώνη, Μπενου, Γκουντούρα, Ποτού), 45/22 στον τελικό τον Πανελλήνιο ΓΣ, 3η θέση : Αθην.Λέσχη.

Στο ξίφος ασκήσεως Ανδρών: ΑΟΞ Αιγάλεω (Σούλιος, Κοντοχριστόπουλος, Καυτανάκης, Μαυρίδης) 45/35 στον τελικό τον Μ.Α.Κορδελιού, 3η θέση : Πανελλήνιος ΓΣ.

Ο «δικός» μας Τσιτσιρίδης αγωνίστηκε στο Ομαδικό με την ομάδα του ΟΞΙΦ που κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση χάνοντας το μετάλλιο από τον Πανελλήνιο.

Στο ξίφος ασκήσεως Γυναικών: ΑΟΞ Αιγάλεω (Δεσύλλα, Κοντοχριστοπούλου, Χαλδαίου, Παντελή Ε.) 45/12 τον τελικό τον Ο.Ξ.Φ, 3η θέση : Πανελλήνιος Γ.Σ

FAISTOS CUP 2016 –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016

ΜΟΙΡΕΣ 7 &  8 ΜΑΙΟΥ 

Πανέτοιμη η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς να υποδεχτεί σε μια γιορτή Ξιφασκίας, αθλητές από όλη την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαίου  2016 στο κλειστό των Μοιρών, Το Σάββατο οργανώνει το καθιερωμένο πια FAISTOS CUP για Πέμπτη συνεχή χρονιά στο  • Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων – Νεανίδων (8-17 ετών) και
• Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών – Γυνακών(13 ετών και άνω) ενώ την Κυριακή τα «φυντάνια» της Ξιφασκίας από όλη την Κρήτη θα αγωνιστούν στους Περιφερειακούς – Αναπτυξιακούς Αγώνες Κρήτης. Ραντεβού λοιπόν στις Μοίρες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook