Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, υπερασπιζόμενος του επιδόματος τριτέκνων οικογενειών.

Ο κ Παρασύρης παραπέμπει τους αρμόδιους Υπουργούς στην πρόσφατη απόφαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε) να προβεί άμεσα σε δικαστική προσφυγή ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θεωρώντας παντελώς παράνομη και αντισυνταγματική την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος κα μάλιστα αναδρομικά προς τις τρίτεκνες οικογένειες μετά την πρόσφατη τροποποίηση του άρ. 6 του Ν.3631/2008.

«Οι πάντες κατανοούν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει όλα όσα είναι στις δυνάμεις της με στόχο να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά της χώρας τα οποία κληρονόμησε σε άθλια κατάσταση» σημειώνει ο κ. Παρασύρης συνεχίζοντας με την διαπίστωση ότι «δυστυχώς, όμως, ένα μέρος του κόσμου δικαίως έχει αγανακτήσει αφού καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με απαράδεκτες περικοπές επιδομάτων.

Μία τέτοια κατηγορία σημειώνει ο βουλευτής «είναι οι τρίτεκνες οικογένειες οι οποίες είδαν ξαφνικά και αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένας να γνωρίζει τίποτα, τα αρμόδια Υπουργεία να προβαίνουν, όχι μόνο στη «στρογγυλοποίηση» , αλλά και στο διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων με συνέπεια πολλοί τρίτεκνοι να χάνουν μεγάλα ποσά και μάλιστα να τα χάνουν αναδρομικά. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής».

Επειδή η πολιτεία οφείλει δώσει κίνητρα στα νεαρά ζευγάρια να κάνουν παιδιά προκειμένου να αυξηθεί, ο πληθυσμός της χώρας μας, ο οποίος όπως αποδεικνύουν τα δημογραφικά στοιχεία υπόκειται σε μια τάση συρρίκνωσης.

Επειδή η πολιτεία οφείλει υπό συνθήκες κρίσης να προστατέψει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επειδή η ευνομούμενη και σύγχρονη πολιτεία σέβεται την συνταγματική επιταγή της κοινωνικής συνοχής, ερωτά ο κ. Παρασύρης τους αρμόδιους Υπουργούς, εάν προτίθενται να άρουν την απόφαση για την στρογγυλοποίηση και την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων τριτέκνων με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να χάνουν μεγάλα ποσά και μάλιστα να τα χάνουν αναδρομικά;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook