Τις δραματικές στιγμές της διάσωσης ενός μωρού, που έχει θαφτεί στα χαλάσματα ενός κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, κτιρίου, καταγράφει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Μέρες που είναι, παρά την ανείπωτη τραγωδία που έχει χτυπήσει τη Συρία, μια συγκλονιστική διάσωση ενός μωρού, που έχει θαφτεί στα χαλάσματα ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στο Χαλέπι, έρχεται να αναβιώσει κομμάτι από την ελπίδα όσων το παρακολουθούν. 

Παρευρισκόμενος κατέγραψε βίντεο, που δείχνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν το μωρό, το οποίο είναι τραυματισμένο στο κεφάλι.

Το παιδί στην αρχή δεν αντιδρά αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα δείχνει σημάδια ζωής, βάζοντας τα κλάματα, σε μια στιγμή λύτρωσης μέσα στο γενικότερο κλίμα θανάτου που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη συριακή πόλη.

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γιατροί και άρρωστα παιδιά σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις τελευταίες έξι μέρες έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άνθρωποι στη συγκεκριμένη πόλη από τους βομβαρδισμούς.

Από την άλλη πλευρά, η τραγική ειρωνεία. Ο παιδίατρος Μοχάμαντ Ουάσιμ Μάαζ είχε αναλάβει την αποστολή να σώσει τα παιδιά, μέχρι που ο θάνατος χτύπησε τη δική του πόρτα. Την Τετάρτη άφησε την τελευταία του πνοή μαζί με έναν οδοντίατρο, τρεις νοσοκόμες και δεκάδες αμάχους στον αεροπορικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Κοντς. Η οικογένειά του βρισκόταν στην Τουρκία και σκόπευε να τους επισκεφθεί σύντομα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook