Λαμπροφορεμένες οι Εκκλησίες της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εεόρτασαν το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας, την Ανάσταση του Χριστού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Απευθυνόμενος εις το πολυπληθές Εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ναό και τους αύλειους χώρους, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν έως το τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετείχαν στο Κοινό Ποτήριο της ζωής, σημείωσε: «Διερωτώμαι, αδελ-φοί μου, πόσο ακόμα θα περιμένουμε την λύτρωση και την ελευθερία από τους πάσης φύσεως «σωτήρες» του παρόντος αιώνος του απατεώνος, οι οποίοι πεισματικά μας ζητούν ακόμα περισσότερες θυσίες, πόνο και δάκρυ για να μας… «σώσουν». Διερωτώμαι, μήπως είναι  καιρός να κατανοήσουμε ότι ο Αναστημένος Κύριος μας είναι ο Μόνος και Αιώνιος Σωτήρας και Ελευθερωτής, ο Οποίος γίνεται ο Ίδιος θυσία και προσφορά για να σωθεί και ελευθερωθεί ο άνθρωπος»?

Τον Εσπερινό της Αγάπης ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή  Οδηγητρίας Γωνιάς, με την συμμετοχή των Ιερέων της Ανατολικής Κισάμου και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ι. Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, και ακολούθησε η ανάγνωση της Πατριαρχικής Εγκυκλίου για το Άγιο Πάσχα. Εψάλλει η φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και στο τέλος του Εσπερινού ο ασπασμός της αγάπης και η καθιερωμένη διανομή των Πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε, επίσης, εις την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα Ιουνίου εις την παρακείμενη Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook