Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ειρωνεύτηκε χθες τις διεθνείς εκκλήσεις, για την αποχώρησή του, και ορκίστηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη γη των «προγόνων» του.

«Μου ζητούν να αποχωρήσω (από τη Λιβύη), είναι γελοίο. Εγώ δεν θα εγκαταλείψω τη γη των προγόνων μου, ούτε το λαό που θυσιάστηκε για μένα», δήλωσε ο Καντάφι, σε ομιλία του που μεταδιδόταν από μεγάφωνα σε χιλιάδες Λίβυους που είχαν συγκεντρωθεί στο προπύργιο του τη Ζαουίγια, 50 χλμ. δυτικά της Τρίπολης.

«Είμαι έτοιμος να θυσιαστώ για το λαό μου και δεν θα αφήσω αυτή τη γη που ποτίστηκε με το αίμα των προγόνων μου που πολέμησαν τους Ιταλούς και τους Βρετανούς εποίκους», είπε ακόμη ο Λίβυος ηγέτης.

Οι παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις που συναντήθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο της ομάδας επαφής για τη Λιβύη, ζήτησαν εκ νέου την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι, και αναγνώρισαν τους εξεγερμένους.

«Αυτά τα ποντίκια (σ.σ. έτσι αποκαλεί τους εξεγερμένους και τους υποστηρικτές τους) έχουν θέσει υπό ομηρία το λαό μας στην Βεγγάζη, στη Μιζουράτα και στα βουνά, στα δυτικά, και τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε, υποσχόμενος ότι «πέντε εκατομμύρια ένοπλοι Λίβυοι θα πορευτούν προς αυτούς και θα απελευθερώσουν τις κατεχόμενες πόλεις μόλις δοθεί σύνθημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook