Οι Έλληνες κάνουν αγορές με γραμμάτια και βερεσέ από την τουρκική αγορά. Αυτό αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», σύμφωνα με την οποία, με το ξέσπασμα της κρίσης οι Έλληνες που περνούσαν τον Έβρο για να κάνουν αγορές από την Αδριανούπολη άρχισαν να αγοράζουν τα προϊόντα με γραμμάτια αλλά ακόμη και βερεσέ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η τουρκική εφημερίδα Radikal κάνει αναφορά στο θέμα με τη γνωστή εταιρεία παραγωγής μπακλαβάδων « Gulluoglu» που πριν από περίπου οκτώ χρόνια είχε ανοίξει τρία υποκαταστήματα στην Αθήνα. « Η κρίση της Ελλάδας που πνίγεται στα χρέη χτύπησε και την εταιρεία Gulluoglu που πουλούσε τον μήνα έναν τόνο μπακλαβά στην Ελλάδα» γράφει η τουρκική εφημερίδα και τονίζει πως ο ‘Ελληνας αντιπρόσωπος της εταιρείας χρωστά στην τουρκική εταιρεία Gulluoglu 300.000 ευρώ τα οποία δεν μπορεί μέχρι στιγμής να τα πληρώσει.

« Η Ελλάδα που χρωστά χρήματα και στα πουλιά που πετάνε δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χρήματα του μπακλαβά που έχει φάει» γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Radikal.

O ιδιοκτήτης της εταιρείας «Gulluoglu» Nαντίρ Gullu πάντως τονίζει ότι θέλει να παραμείνει στην ελληνική αγορά παρά τα προβλήματα, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι αν δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση ίσως αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook