Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης-Πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και η «Ομάδα Δράσης 17», μια ομάδα ερασιτεχνική, ανήσυχη, με θηλυκή ψυχή που αγωνιά για τη σχέση με το συνάνθρωπο και ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν γύρω μας, διοργανώνει εκδήλωση με επίκεντρο το παιδί η οποία θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 7 Μαΐου από ώρα 17:00 έως 21:00 και την Κυριακή 8 Μάιου 2016 από ώρα 10:00 έως 22:00.

Τίτλος της εκδήλωσης: ΧτίΖΩ – ΕλπίΖΩ. Στόχος: η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, το οποίο ήδη ανεγείρεται στην περιοχή Φοινικιάς Ηρακλείου.        

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Γενική είσοδος 5,00 ευρώ (παιδιά έως 3 ετών δωρεάν).

Θέατρο, Μουσική, Χορός, Παιχνίδια, Παραμύθια θα πλημμυρίσουν τις αίθουσες Σεμιναρίων, Πειραματικού Θεάτρου και Μικρού Θεάτρου καθώς και το Αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου σε παράλληλες δράσεις που θα εκτυλίσσονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση θα ανοίξει το Λύκειο Ελληνίδων ενώ θα ακολουθήσει και η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Ηρακλείου που θα μας οδηγήσουν στα χνάρια της μουσικής και της παράδοσης. 

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Καραγκιόζη μέσα από την παράσταση του Νίκου Μπλαζάκη, το Κουκλοθέατρο από την ομάδα «Τραμπάλα», θα γίνουν μικροί ζωγράφοι υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Άννας Χιλετζάκη, θα ακούσουν παραμύθια, ντυμένα με μουσική, κίνηση, χρώματα που θα τα ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου από την παραμυθού Γεωργία Φραγκιαδάκη, την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, την ομάδα «Διαβάζω για τους άλλους» και το ΟΜΜΑ STUDIO. 

Θα φτιάξουν ονειροπαγίδες, κατασκευές, θα επιδοθούν σε παιχνίδια με την ομάδα του Πήγασου, ενώ παράλληλα μάγοι, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί από την ομάδα διασκεδαστών «Φασουλήδες» θα τα διασκεδάσουν γεμίζοντας το χώρο με μπαλόνια, χρώματα, γέλια και χαρούμενες φωνές.

Οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από το θεατρικό εργαστήρι του καλλιτεχνικού χώρου «ΔΙΑRΤΗΡΗΤΕΟ» με σκηνοθέτη τον Πάνο Ιωαννίδη, από το θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ» με σκηνοθέτρια τη Γιάννα Κεφάλα, από την εταιρεία τέχνης «Βιολέτα» και την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Όμορφες μουσικές, εικόνες, συναισθήματα θα μας πλημμυρίζουν καθώς θα παρακολουθούμε τις Παιδικές Νεανικές Χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Αγίου Νικολάου, το σχήμα «Zaimakis family» και τον Όμιλο Μουσικής του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου να τραγουδούν, να απαγγέλουν, να παίζουν μουσικό κρυφτό και να αποδίδουν έργα σπουδαίων μουσικών, οδηγώντας μας στον γοητευτικό κόσμο της μουσικής και των ήχων.

Χορευτικά σύνολα από τις σχολές χορού BACKSTAGE/DANZIAMO/X.Ο.Π.Κ./TANGONEON και η μουσική σχολή ΠΟΛΥΦΩΝΟ θα μας παρασύρουν στα βήματα του χορού, της κίνησης και της μουσικής. Το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης «ΑΡΟΛΙΘΟΣ» θα μυήσει τα παιδιά στην παράδοση.

 

Ο ψυχολόγος  Dr Ιωάννης Ανυφαντάκης θα μας καθοδηγήσει και θα μας διδάξει το πώς βάζουμε γερά θεμέλια… πώς αγκαλιάζουμε τη ζωή. 
Τέλος, τη βραδιά του Σαββάτου θα κλείσουν οι ALAN DALON και την βραδιά της Κυριακής η φωνή της Μαρίας Κοπανάκη με συνοδεία στο πιάνο τον Ανδρέα Παπαδάκη ενώ γλυκιά επίγευση θα αφήσουν τα εδέσματα από τις επιχειρήσεις εστίασης Kappa Foods και Fresh Snack.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν πωλητήρια με ευφάνταστα δώρα και χειροποίητες δημιουργίες για να τα προσφέρουμε στη μαμά που γιορτάζει και στους αγαπημένους μας και το δέντρο των ευχών θα μας περιμένει να το στολίσουμε με αγάπη και χρώματα.  
Η εκδήλωση γίνεται υπό την υποστήριξη των: Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Δήμου Ηρακλείου, Ι.Τ.Ε. (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. 
Σ΄αυτό το ταξίδι της προσφοράς, της αγάπης, της χαράς και του πολιτισμού σας θέλουμε κοντά μας.
Δεν πρέπει να λείψει κανείς.