Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες οι οποίοι πιάστηκαν στα δίχτυα των διωκτικών αρχών μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.  

Πρόκειται για τους πέντε που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου καθώς η δικογραφία αφορά περισσότερους κατηγορούμενους και τα αδικήματα αφορούν μεταξύ άλλων σε απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στον τουριστικό κλάδο, ζωοκλοπές, μαχαιρώματα αλλά και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 42χρονος από το Φόδελε και ένας 41χρονος από το Ηράκλειο, ενώ ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθη ένας 41χρονος από το Αρκαλοχώρι.

Οι υπόλοιποι δύο, αφέθησαν ελευθεροι με περιοριστικούς όρους την παρουσία τους μια φορά ανά 15 μέρες από το αστυνομικό τμήμα καθώς και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές και αφορουν σε:

•    υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη),  
•    δύο περιπτώσεις ζωοκλοπής σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος απ΄όπου αφαιρέθηκαν συνολικά 211 αιγοπρόβατα και αμνοερίφια,
•    υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου από περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,
•    2 υποθέσεις επικίνδυνων σωματικών  βλαβών σε βάρος τριών ημεδαπών και
•    υπόθεση απόπειρας εκβίασης.