Σε ισόβια κάθειρξη, συν άλλα 20 χρόνια επέβαλε το δικαστήριο στον Ισραηλινό που απήγαγε και έκαψε ζωντανό έναν έφηβο Παλαιστίνιο, πριν από δύο χρόνια, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις με το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ο Γιόζεφ Χαΐμ Μπεν Νταβίντ καταδικάστηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου, Μοχάμεντ Αμπού Κχντεΐρ, η οποία, ως πράξη, είχε ενταχθεί στα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους το 2014, ωστόσο αργότερα κινήθηκαν οι διαδικασίες της δικαιοσύνης.

Πριν τη διεξαγωγή της τελικής δίκης, ο Ισραηλινός δράστης προχώρησε σε δήλωση απολογίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι υπόλογος για ότι συνέβη. Ζήτησα συγχώρεση από την οικογένειά μου για όσα έκανα».

Η ιστορία, ωστόσο, ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά. Όπως υποστήριξε ο Μπεν Νταβίντ προσφέρθηκε ως εθελοντής, προκειμένου να βοηθήσει στη μεταφορά δύο τραυματισμένων, ενός Άραβα και ενός Ισραηλινού. «Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκα στο σημείο». Οι συγγενείς του 16χρονου Παλαιστίνιου, ωστόσο, εξέφρασαν διαφορετική άποψη, δηλώνοντας πως «είναι χειρότερος και από ναζί», ενώ χαρακτήρισαν το δολοφόνο «σκουπίδι». Ο δε εισαγγελέας, δήλωσε ότι ο Μπεν Νταβίντ είχε πείσει δύο ανήλικους να τον συνοδέψουν στο «κυνήγι» ενός Παλαιστίνιου, προκειμένου να εκδικηθεί για την απαγωγή και την εκτέλεση τριών Ισραηλινών φοιτητών από Παλαιστίνιους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook