Ξεκινάει σήμερα μέχρι και τις 11 Μαΐου, το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τις προσδοκίες ωστόσο, των εμπόρων να είναι ιδιαίτερα χαμηλές από την εν δυνάμει κίνηση των καταναλωτών.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή Πυξίδα του Κ. Συλιγάρδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πολύ μεγάλες προσφορές από τους εμπόρους, με αποτέλεσμα το δεκαήμερο των εκπτώσεων να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να καλύψουν οι καταναλωτές βασικές τους ανάγκες.

Παράλληλα ο κ. Κουμαντάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. “Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κυρίως το λιανικό εμπόριο έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά τα τελευταία 6 χρόνια” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντάκης, ενώ πρόσθεσε ότι το 2016 αποτελεί την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 15 ετών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, οφείλεται κυρίως στη μεγάλη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και αστάθεια, όπου σε συνδυασμό με τη συνεχή συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος των καταναλωτών, δημιουργεί ανεπανόρθωτες ζημιές στην αγορά.

Αναφορικά με το θέμα της κίνησης των καταναλωτών κατά την εορταστική περίοδο, ο κ. Κουμαντάκης τόνισε ότι παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα, κυρίως στην αγορά του τροφίμου, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να καλύψουν βασικές ανάγκες για το Πασχαλινό τους τραπέζι.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook