Η ταινία "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος Β'" με την τελευταία περιπέτεια του μικρού μάγου που τον είδαμε να μεγαλώνει μέσα από την κινηματογραφική οθόνη, κατάφερε να κάνει εισπρακτικό ρεκόρ στη χώρα μας και να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Συγκεκριμένα η ταινία έκοψε 50.349 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής της, την Τετάρτη 13/7, σε 150 αίθουσες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το καινούργιο εισπρακτικό μαγικό του Χάρι Πότερ έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο καλύτερο άνοιγμα της σειράς στη χώρα μας, αυτό του "Τάγματος του Φοίνικα" (47.378 εισιτήρια) το 2007.

Συνολικά στην Ελλάδα, η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ έχει ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια εισιτήρια, χωρίς να υπολογίζονται τα εισιτήρια της πρώτης ταινίας.

Στο επικό φινάλε ''του πιο επικερδούςς κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών'' σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Village Roadshow, η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται σε πλήρη πολεμική σύρραξη. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Αλλά είναι ο Χάρι εκείνος που καλείται να κάνει την απόλυτη θησεία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ.