Τελευταία ενημέρωση 14:57

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα να προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» της δημοτικής αρχής, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι αλλαγές που ξεκίνησαν στις 27 Απριλίου με την υποβολή των παραιτήσεων όλων των αντιδημάρχων και προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και συνεχίστηκαν στις 28 Απριλίου με τον ορισμό νέων αντιδημάρχων.

Την ίδια ημέρα (28/4) υπέβαλε την παραίτησή του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Γιάννης Περάκης, παρά του ότι δεν του είχε ζητηθεί, όπως ανέφερε στην επιστολή του.

Όπως δημοσίευσε απο νωρίτερα το Flashnews.gr, την επόμενη εβδομάδα, (Δευτέρα 9 Μαίου και ώρα 16:00) θα συγκληθεί σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αφενός να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ.Περάκη και αφετέρου να προχωρήσει σε εκλογή νέου Προέδρου.

 Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του αρ. 64 του Ν. 3852/2010 «Η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου, αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία. Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο, μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει, κατά περίπτωση, στην εκλογή νέου προέδρου, αντιπροέδρου ή γραμματέα κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία των παραγράφων 1 και 2.»

Επίσης η σχετική νομοθεσία ορίζει πως «….το συμβούλιο προσκαλείται σε συνεδρίαση από το σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε, περίπτωση ισοψηφίας, από εκείνον που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και αν αυτός κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο, από τον αμέσως επόμενο στην απόφαση ανακήρυξης των συμβούλων»

Έτσι η πρόσκληση για την συνεδρίαση υπογράφει ως “προεδρεύων σύμβουλος” ο κ. Μανώλης Κεμεσίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χανίων θα ανακοινώσει και τους νέους Προέδρους στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook