Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εκτίμησε εκ νέου την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, ενόψει της ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, που ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ ΜΜΕ καταργώντας το αγγελιόσημο και αποφάσισε την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, κατά τη διάρκεια ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ:

"Αμετανόητος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επιχειρεί με ευθεία επίθεση κατά του δημοσιογραφικού κόσμου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τον διαψεύδει όμως η σκληρή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία:

•    Το 45% των δημοσιογράφων είναι ήδη άνεργοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πορεύονται σε συνθήκες διαρκούς ανασφάλειας. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. 
•    Τα ταμεία Τύπου δεν έχουν πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντίθετα ενισχύουν τις δομές της ασφάλισης, συνεισφέροντας στο ΑΚΑΓΕ.
•    Με την κατάργηση των Ταμείων μας φορτώνει σ’ όλους τους φορολογούμενους ένα επιπλέον κόστος τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
•    Υφαρπάζει τα αποθεματικά των Ταμείων, που προέκυψαν από νοικοκυρεμένη διαχείριση, για να καλύψει μαύρες τρύπες, του θνησιγενούς ταμείου που θέλει να δημιουργήσει.
•    Αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία."