Δεκτό έκανε η τουρκοκυπριακή εταιρεία ηλεκτρισμού το αίτημα για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Η Κύπρος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά το δυστύχημα στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, διευκρίνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η αίτηση έγινε με την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπειτα από νομική συμβουλή της Γενικής Εισαγγελίας. Όπως ανέφερε, η διακίνηση ηλεκτρισμού καλύπτεται από τον κανονισμό της \”Πράσινης Γραμμής\”.

«Επιβάλλεται σύνεση και πειθαρχία»

«Αυτές τις δύσκολες και τραγικές στιγμές, που 13 ηρωικά μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιβάλλεται να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες της σύνεσης, της σοβαρότητας και της πειθαρχίας», τονίζει ο νέος υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης, σε μήνυμα του προς όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρει ότι είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και ο προβληματισμός της κοινωνίας και επισημαίνει ότι «αποτελεί ευθύνη μας, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι ο καθένας από τη θέση του και όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την κρίση και να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία μας ότι η Εθνική μας Φρουρά θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της προς την πατρίδα».

Ο Κύπριος υπουργός στο μήνυμά του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι και αυτή τη φορά η Εθνική Φρουρά, από την ηγεσία μέχρι και τον τελευταίο οπλίτη, «θα επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και θα αποδειχθεί αντάξια των περιστάσεων, όπως έπραξαν και οι ηρωικοί άνδρες τους οποίους τιμούμε».

Κυβέρνηση ενότητας ζητούν οι Οικολόγοι

Την παραίτηση της κυβέρνησης του προέδρου Χριστόφια και το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας με προσωπικότητες ανεξάρτητες από κόμματα, ζητά το Κίνημα Οικολόγων.

Η γενική γραμματέας του Κινήματος, Ιωάννα Παναγιώτου, είπε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση, χθες βράδυ, η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης ενότητας.

Οι πολίτες, πρόσθεσε, έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς και την πολιτική και ζητούν δικαιοσύνη, αλλά και πρακτικά μέτρα αντιμετώπισης της πρόσφατης τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Οι Οικολόγοι, κατέληξε, κρίνουν αδόκιμο το διορισμό ενός μόνο νομικού στην επιτροπή διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία και ζητούν να πλαισιωθεί από συμβούλους αναγνωρισμένου κύρους, ανεξαρτησίας και εμπειρογνωμοσύνης.

real

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook