Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Ιταλίας, η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για να ικανοποιηθεί «η ουσιώδης ανάγκη για τροφή δεν αποτελεί έγκλημα». Με την απόφαση αυτή Ιταλοί δικαστές ακύρωσαν προηγούμενη απόφαση του εφετείου της Γένοβας, το οποίο είχε καταδικάσει τον Ουκρανό σε έξι μήνες φυλάκισης και σε 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Τον άστεγο Οστριάκοφ είχαν σταματήσει καθώς έβγαινε από σουπερμάρκετ με το τυρί και τα χοτ – ντογκ στην τσέπη του χωρίς να πληρώσει την αξία τους, τέσσερα ευρώ και επτά λεπτά. Μετά την καταδίκη του δικαστηρίου της Γένοβας αποφάσισε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος και τον αθώωσε.

«Η κατάσταση του κατηγορούμενου και οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η οικειοποίηση των τροφίμων αποδεικνύουν ότι αποφάσισε να αφαιρέσει μικρή ποσότητα φαγητού για να αντιμετωπίσει την άμεση και απόλυτη φυσική απαίτηση να μπορέσει να τραφεί, δρώντας, κατά συνέπεια, σε κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από έκτακτη ανάγκη», επισημαίνουν τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook