Έπεσαν οι τίτλοι τέλους με μεγάλη επιτυχία για το 1st 3on3 Tournament \”Chania Big Three\” έπειτα από δύο μέρες όμορφου μπάσκετ, από ταλαντούχους Χανιώτες αθλητές.

Ο στόχος για ένα πλήρες τουρνουά με πολύ κόσμο και όμορφο μπάσκετ επετεύχθη στο έπακρο, αφού πάνω από 100 άτομα με πολύ ταλέντο παρευρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου Χανίων, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα.

Το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία στους νέους να μάθουν και στους παλιότερους, του αθλήματος, να θυμηθούν. Το ταλέντο είναι πλούσιο, όπως φάνηκε, στα Χανιά και το μόνο που χρειάζεται είναι τέτοιου είδους τουρνουά για να δώσουν την ευκαιρία στους νέους να το προβάλουν και να αναδυθούν.

Το μπάσκετ και γενικά η άθληση συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνει την παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καταπολεμά το άγχος, την κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή και απομακρύνει τα παιδιά από τους πειρασμούς που υπάρχουν στους δρόμους όπως π.χ. οι ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης ο αθλητισμός επιδρά θετικά στην προσωπικότητα του παιδιού, αφού του διδάσκει την αυτοπειθαρχία, την ομαδικότητα, τον θεμιτό ανταγωνισμό και αλτρουισμό, του ενισχύει το αίσθημα της άμιλλας και της συνεργασίας.

Γενικά μεσα απο τουρνουά, σαν το 3 on 3 Chania Big Three, τα παιδιά μαθένουν να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την ήττα και τη νίκη, να αναγνωρίζουν το προσωπικό τους λάθος, να δημιουργούν θετική εικόνα του εαυτού τους και να βλέπουν το άθλημα σαν χαρά για μάθηση.

\"\" \"\"

Το σύνθημα που επικρατούσε και τις δύο μέρες του τουρνουά ήταν το «Fair Play» το οποίο και σεβάστηκαν όλοι οι αθλητές αφού έζησαν για μια ακόμα φορά τη χαρά του παιχνιδιού, ήρθαν πιο κοντά, και έστειλαν μήνυμα ότι μπορεί να δημιουργηθεί κάτι πιο μαζικό χωρίς διαπλεκόμενα και καβγάδες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στη μικρή μας πολιτεία.

\"\" \"\"

Για την ιστορία, την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέλαβε η ομάδα των \”Guests\” ( Dousan, Λευτέρης, Μάρκος, Ιvan ),τη δεύτερη οι \”Αγανακτισμένοι\” ( Μιχάλης, Γιάννης, Χάρης, Ορέστης ) και την τρίτη η \”Levakis Team\” ( Μιχάλης, Θωμάς, Αλέξης, Αντρέας).

\"\" \"\"

Νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων αναδείχτηκε ο Λευτέρης από την ομάδα των \”Guests\”.

\"\" \"\"

Ενώ οι ομάδες που είχαν προκριθεί στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης είναι οι εξής:

1) Κωλομπήτες

2) Καπάκας

3) Lucky Stars

4) The Guests

5) Aγανακτισμένοι

6) Hachi

7) F.F

8) Γιούρια

9) Beer-έλλη

10) Τσούρουκες

11) Δρακουμέλ

12) Have \’n\’ Life

13) 3 και ο Pancho

14) Levakis Team

15) ΒurgerMania

16) Harlem

\"\"

Special guest του τουρνουά 3on3 ήταν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, με τον Χανιώτη σέντερ, να δίνει το παρόν και τις 2 ημέρες του τουρνουά

Οφείλεται να σημειωθεί πως ενώ αρχικά ήταν όλα προγραμματισμένα το 3on3 τουρνουά να γίνει στο Πολυτεχνείο έπειτα από απρόσμενο κώλυμα βρέθηκε το 1ο Γυμνάσιο Χανίων για την επιτυχημένη εν τέλη διεξαγωγή.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους διοργανωτές που πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν το 1st 3on3 Tournament \”Chania Big Three\”
στην πόλη μας. Μία πόλη που όπως και απέδειξε έχει πολλούς αθλητές, και όχι μόνο, που αγαπάνε το μπάσκετ!

Γιώργος Μαυράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook