Το πρωί της Παρασκευής 6 Απριλίου ξεκινούν στο Επιμελητήριο Χανίων οι εργασίες του  Ετήσιου Συνέδριου της European Lawyers’ Association (www.european-lawyers.org).

Η European Lawyer’s Association είναι η ένωση των αποφοίτων του προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου European Young Lawyers’ Scheme, το οποίο πρόγραμμα έχει στόχο την μετεκπαίδευση νέων δικηγόρων από την ηπειρωτική Ευρώπη στο αγγλικό ή το σκωτικό δίκαιο στο Λονδίνο ή στο Εδιμβούργο αντίστοιχα και λειτουργεί πλέον υπό την αιγίδα της Ενώσεως.

Έχει περίπου 700 μέλη (δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, υπαλλήλους ευρωπαϊκών οργάνων, ακαδημαϊκούς κλπ) και κάθε χρόνο διοργανώνει σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη το συνέδριό της, με διαφορετικό κάθε φορά αντικείμενο.

Το αντικείμενο του φετινού συνεδρίου (www.ela-chania.com) θα αφορά στις Επενδύσεις και στις Αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα. Ομιλητές θα είναι ο Δρ Γεώργιος Χριστοδουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στη Manchester Business School και πρώην Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων και ο Δρ Αναστάσιος Γουργουρίνης, Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρόκειται για τον λέκτορα που προετοίμασε και καθοδήγησε την ομάδα φοιτητών της Νομικής Αθηνών που νίκησε την αντίστοιχη ομάδα της Νομικής Σχολής του Harvard και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition).

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται  στα Χανιά το Συνέδριο αυτό (η τελευταία φορά που είχε διοργανωθεί στην Ελλάδα ήταν στην Αθήνα το 1998). 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook